Διαρκές σκάνδαλο

Διαρκές σκάνδαλο

ΤΟ παλιό χρεοκοπημένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα έκανε τα πάντα προκειμένου να εμποδίσει τη διερεύνηση του γιγαντιαίου σκανδάλου με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Σαμαρά υπερβαίνοντας κάθε όριο αθλιότητας, πέρασε νυχτερινή τροπολογία από τη Βουλή για να απαλλάξει από τις ποινικές ευθύνες τα τραπεζικά στελέχη που είχαν εμπλακεί στα θαλασσοδάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τα οποία αθροιστικά υπερβαίνουν τα 350.000.000 ευρώ.

ΟΙ τραπεζίτες νόμισαν ότι είχαν καθαρίσει με την τροπολογία-πλυντήριο και γι’ αυτό δεν ανησυχούσαν.

ΒΕΒΑΙΑ στην Αθήνα υπάρχουν δικαστές. Κατάφεραν να ξεπεράσουν τη γνωστή τροπολογία σχηματίζοντας νέα δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται κατηγορίες για δύο κακουργήματα.

ΤΟ πρώτο αφορά στην απιστία σε βάρος της Τράπεζας από τα τραπεζικά στελέχη που υπέγραφαν τα θαλασσοδάνεια χωρίς καμία εγγύηση και η δεύτερη κακουργηματική κατηγορία αφορά στην απάτη.

ΓΙΑΤΙ οι τραπεζίτες έπρεπε να καταγγείλουν τις δανειακές συμβάσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας εγκαίρως αφού δεν εξυπηρετούνταν τα δάνεια.

ΑΝΤΙ να προχωρήσουν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες εμφάνιζαν τα δάνεια ως εξυπηρετούμενα μέχρι να κατατεθεί η τροπολογία-πλυντήριο.

ΤΩΡΑ, τραπεζίτες και κομματικά στελέχη βρίσκονται αντιμέτωποι με δύο κακουργήματα.

ΑΚΟΜΑ και αν λειτουργήσει η τροπολογία-πλυντήριο και αθωωθούν για το αδίκημα της απιστίας θα παραπεμφθούν σίγουρα για το κακούργημα της απάτης.

ΒΕΒΑΙΑ το σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων είναι διαρκές και δεν πρόκειται να κλείσει με τις κακουργηματικές διώξεις.

ΕΙΝΑΙ οξύμωρο ένα κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού για να διαχειριστεί τα οικονομικά της χώρας όταν δεν μπορεί να ξεχρεώσει τα θαλασσοδάνεια που πήρε η ίδια από τις τράπεζες.

ΑΛΛΑ και οι τράπεζες δεν έχουν την ίδια ηθική νομιμοποίηση να κυνηγάνε τους οφειλέτες όταν τα κορυφαία τραπεζικά στελέχη έστησαν ολόκληρο κόλπο γκρόσο για να απαλλάξουν τα κόμματα από δάνεια 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/342220-Diarkes-skandalo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...