Διασκεδάστε με την γυμναστική σας, θα τρώτε λιγότερο!

Διασκεδάστε με την γυμναστική σας, θα τρώτε λιγότερο!
Μια φυσική άσκηση όταν μας διασκεδάζει, εκτός από το γεγονός ότι μας γυμνάζει, μπορεί να φανεί χρήσιμη στην διατροφή μας καθώς μετά αποφεύγουμε να «επιβραβεύσουμε» τον εαυτό μας με μια νόστιμη λιχουδιά.
Αφού τρέξετε κάποια χιλιόμετρα μετά δεν λιγουρεύεστε κάποιο γλυκό; Αυτό συμβαίνει γιατί δεν ευχαριστηθήκατε πλήρως την άσκησή σας σύμφωνα με μια γαλλοαμερικάνικη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Marketing Letters.

«Προσπαθούμε να ερευνήσουμε αν μπορούμε να μειώσουμε την διατροφική μας ανταμοιβή όταν διασκεδάζουμε την φυσική μας δραστηριότητα και ταυτόχρονα βλέπουμε να τα ευεργετικά της αποτελέσματα» εξηγεί η Carolina Werle, καθηγήτρια μαρκετινγκ στην Grenoble και συν-δημιουργός της έρευνας. Για να επιβεβαιώσουν αυτή την υπόθεση οι μελετητές έκαναν 3 έρευνες.

Στην πρώτη 56 γυναίκες χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Η μία ομάδα έπρεπε να περπατήσει πάνω από 1 χιλιόμετρο και να θεωρήσουν αυτή την δραστηριότητα σαν γυμναστική άσκηση, ενώ η άλλη έπρεπε να δοκιμάσει ένα καινούριο MP3 περπατώντας. Στην συνέχεια τους σερβιρίστηκε ένα μικρό γεύμα. Οι ερευνητές έδωσε στην ομάδα που ήταν πιο συγκεντρωμένη στην άσκηση 42% περισσότερη κρέμα σοκολάτας και αναψυκτικά σε αντίθεση με την άλλη ομάδα.

Στην δεύτερη έρευνα πήραν μέρος διαφορετικοί εθελοντές που έπρεπε να κάνουν το ίδιο: μια ομάδα συγκεντρωμένη στην άσκηση και η άλλη θα περπατούσε για να δει τον πανεπιστημιακό χώρο του πανεπιστημίου Cornell. Αυτή την φορά οι υπέρβαροι ήταν λιγότεροι. Έπειτα τους δόθηκαν καραμέλες σοκολάτας. Και πάλι στην πρώτη ομάδα δόθηκε μεγαλύτερη ποσότητα ενώ στη δεύτερη επέτρεψαν να πάρουν όσες επιθυμούσαν.

Τέλος, οι ερευνητές μελέτησαν 231 μαραθωνοδρόμους μετά από αγώνα. Οι αθλητές είχαν τρέξει 5-10 χιλιόμετρα. Τους ρώτησαν αν τους ευχαρίστησε η άσκηση και έπειτα τους πρότειναν να πάρουν είτε μια μπάρα σοκολάτας είτε μια μπάρα δημητριακών. Αυτοί που απάντησαν ότι δεν το ευχαριστήθηκαν διάλεξαν την μπάρα σοκολάτας.

«Αυτοί που διασκεδάσουν την φυσική δραστηριότητα αποδείχτηκε ότι τρώνε λιγότερο ή τρέφονται πιο υγιεινά» δήλωσε η επικεφαλής.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...