Διαχείριση Κεφαλαίου στο Στοίχημα (Bankroll Management)

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποιες συμβουλέςσχετικά με τη σωστή διαχείριση κεφαλαίου στο στοίχημα.Ο σημαντικότερος παράγοντας όταν στοιχηματίζουμε είναι το Bankroll Management. Το Bankroll είναι, ουσιαστικά, το αρχικό κεφάλαιο που μπορεί να διαθέσει ο καθένας για στοίχημα. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι παίκτες είναι η μη σωστή διαχείριση του κεφαλαίου τους.

Το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση που πρέπει να κάνει κανείς, είναι να μη ρισκάρει περισσότερο από ότι αντέχει η τσέπη του. Το σημαντικότερο δεν είναι το ποσό που μπορεί να κερδίσει κάποιος με ένα και μόνο στοίχημα, αλλά το πόσες φορές θα αποκομίσει χρήματα από τα στοιχήματα που τοποθετεί, αυτό που στη στοιχηματική… καθομιλουμένη ονομάζεται long run. Ένας πραγματικά καλός παίκτης, στοχεύει να έχει διάρκεια στα κέρδη του και όχι στα περιστασιακά οφέλη που θα αποκομίσει σε αραιά χρονικά διαστήματα από κάποιο παρολί 4-5 αγώνων.

Το βασικό που πρέπει να κάνει κανείς είναι να μη στοιχηματίζει συνεχώς και αδιακρίτως και να μη συνδυάζει σε ένα δελτίο πολλά γεγονότα, ποντάροντας ταυτόχρονα μεγάλα ποσά. Όταν κάποιος «κυνηγά» μεγάλα παρολί, ή στοιχηματίζει σε, φαινομενικά, τεράστιες ευκαιρίες, το μόνο που καταφέρνει είναι να θέτει σε κίνδυνο πολύ σημαντικό μέρος του κεφαλαίου του.

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό, σκεφτείτε ότι θέλετε να στοιχηματίσετε σε τρεις ομάδες ότι θα κερδίσουν στα παιχνίδια που θα δώσουν αυτή την εβδομάδα. Αντί να ποντάρετε σε κάθε ένα μας ξεχωριστά, στοιχηματίζετε και στις τρεις συνδυαστικά σε ένα παρολί. Οι πιθανότητες, αυτόματα, στρέφονται εναντίον σας, καθώς τα ενδεχόμενα είναι είτε να κερδίσετε και να πληρωθείτε, είτε να χάσετε έναν και μόνο αγώνα και ταυτόχρονα ολόκληρο το στοίχημά σας. Αν, όμως, παίξετε τον κάθε αγώνα σε διαφορετικό δελτίο, τότε ακόμη και αν χάσετε τον έναν από αυτούς, θα έχετε κερδίσει κάποια χρήματα, από τους υπόλοιπους αγώνες, στους οποίους προβλέψατε σωστά.

Στο δια ταύτα, το ιδανικό θα είναι να στοιχηματίζει κανείς το 1-5% του κεφαλαίου του κάθε φορά. Αυτό, βέβαια, είναι δύσκολο για αρκετούς παίκτες, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία επιζητά το γρήγορο κέρδος.

Αν λοιπόν κανείς έχει 1000 μονάδες αρχικό κεφάλαιο, το να στοιχηματίσει το μέγιστο 50 μονάδες είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξεκινήσει τη στοιχηματική του… πορεία και θα τον βοηθήσει να μεγαλώσει το κεφάλαιό του, συνεχίζοντας την όλη διαδικασία με ασφάλεια.

Φυσικά, το ποσό που παίζεται κάθε φορά έχει άμεση συνάφεια με το αρχικό κεφάλαιο. Καλό είναι, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, να στοιχηματίζεται το1-5% του συνολικού κεφαλαίου, καθώς και τα στοιχήματα, γενικά, μερικές φορές είναι και θέμα τύχης. Επομένως, απαιτείται μεγάλη προσοχή, όσο σίγουρος κι αν αισθάνεται κανείς.

 

Ξεκινήστε με μικρά στοιχήματα, κυρίως μονά, και χτίστε σταδιακά το κεφάλαιό σας. Αν τηρήσετε τα παραπάνω κατά γράμμα ίσως να μείνετε έκπληκτοι από το πόσο γρήγορα θα αυξηθεί ο λογαριασμός σας!

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...