Διαψεύδει αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού η ΕΥΔΑΠ

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ 30/9, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ, ΛΕΕΙ Η ΕΥΔΑΠ!

Χωρίς νερό θα μείνουν, όσοι δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, Γιάννη Μπενίση. Αν και παραδέχτηκε πως πολλοί θέλουν να πληρώσουν και δεν μπορούν και πως «η ΕΥΔΑΠ δεν είναι μία οποιαδήποτε επιχείρηση. Είναι μία κοινωφελής επιχείρηση και πρέπει να σταθεί δίπλα στους πολίτες», από την άλλη πλευρά επεσήμανε, πως  για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές αν δεν ενταχθούν σε ρύθμιση διακανονισμού των οφειλών τους, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, τότε «θα τους κόψουμε το νερό».

Η ΕΥΔΑΠ έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, με στόχο  «να σταθεί στο πλευρό όσων γνησίως βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας» και να «εντοπίσει όσους δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους προς την Επιχείρηση», τόνισε ο κ. Μπενίσης.

Όσον αφορά τα τιμολόγια στην Αττική, όπου δραστηριοποιείται η ΕΥΔΑΠ, και την υπό διαβούλευση απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων, ο Γ.Μπενίσης ανέφερε πως «ουδεμία ανατίμηση θα υπάρξει στα τιμολόγια της εταιρείας» για τους καταναλωτές της Αττικής, όπου δραστηριοποιείται η ΕΥΔΑΠ, εξαιτίας της απόφασης, με την οποία ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο η κοινοτική οδηγία «ΕΕ 60/2000» και αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης των υπηρεσιών παροχής ύδατος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Όμως αυτό δεν θα φέρει αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού, καθώς όπως είπε, «Ο πολίτης της Αττικής δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από αυτό εδώ το νομοσχέδιο. Σε άλλες περιοχές τι ακριβώς θα συμβεί δεν μπορώ να σας πω».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...