Διεθνής Τύπος: Τέλος τα μνημόνια για την Ελλάδα

Διεθνής Τύπος: Τέλος τα μνημόνια για την Ελλάδα

«Η Ελληνική κρίση τελειώνει εδώ», γράφουν τα Διεθνή μέσα, μετά την ιστορική συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους και την έξοδο από το μνημόνιο. Σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, ο διεθνής Τύπος, αναφέρεται σήμερα στο τέλος της δύσκολης μνημονιακής περιόδου και της επιστροφής της χώρας, στην κανονικότητα. Παράλληλα, θετικά αποτιμάται η συμφωνία και στο εσωτερικό. Φορείς της αγοράς, τραπεζίτες και αναλυτές, επισημαίνουν τις βελτιωμένες προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας.

Για ιστορική συμφωνία κάνει λόγο ο Διεθνής Τύπος, τονίζοντας ότι για την Ελλάδα έφτασε το τέλος της εποχής των μνημονίων.  Για συμφωνία- ορόσημο στην Ευρωπαϊκή Ιστορία, κάνει λόγο το Bloomberg.

Οι Financial Times επικεντρώνονται στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σχολιάζει

Το Associated Press από την πλευρά του σημειώνει πως  Τα θετικά μηνύματα της συμφωνίας είναι το κοινό μοτίβο στην πλειονότητα των ευρωπαικών δημοσιευμάτων.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων γράφει πως

Spiegel ότι «η επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας τερματίζεται ύστερα από οκτώ χρόνια με την Αθήνα να παίρνει άλλα 15 δις ευρώ  και δέκα χρόνια περισσότερο χρόνο για ν΄ αποπληρώσει τα χρέη της» και τη FAZ πως «οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ συμφώνησαν σχετικά με τους όρους για τη λήξη του ελληνικού προγράμματος βοήθειας. Η κυβέρνηση στην Αθήνα παίρνει και πάλι πολλά χρήματα και πρέπει να εξοφλήσει τα δάνεια αργότερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί».

«Η Ελλάδα στέκεται και πάλι στα πόδια της».

Μίχαλος: Ιστορική συμφωνία

Εντός συνόρων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος σε δήλωσή του για την συμφωνία εξόδου της Ελλάδας από τα Προγράμματα Στήριξης.

O Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε ότι

Κορκίδης: Οι αποφάσεις του Eurogroup απαιτούν συνέπεια

Οι αποφάσεις του Eurogroup  για το μεταμνημονιακό βήμα της Ελλάδας απαιτούν συνέπεια και αξιοπιστία από εποπτευόμενους και εποπτεύοντες», δήλωσε σχετικά ο κ. Κορκίδης.

Χατζηθεοδοσίου: Δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί, ούτε και δάκρυα.

Πως «δεν υπάρχει λοιπόν λόγος ούτε για διθυραμβικά σχόλια, ούτε όμως και για δάκρυα. Υπάρχει μία συμφωνία που μπορεί να δώσει μία προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε στη δήλωσή του, ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Θετικά αποτιμούν τη συμφωνία οι τράπεζες

Ως θετική εξέλιξη αποτιμούν την συμφωνία για το χρέος οι τραπεζίτες υπογραμμίζοντας ότι η έξοδος από το τρέχον πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και καμία παρέκκλιση από τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευθεί η ελληνική πλευρά.

Goldman Sachs Θετική η συμφωνία για την Ελλάδα

Θετική και προς τη σωστή κατεύθυνση θεωρεί η Goldman Sachs τη συμφωνία του Eurogroup, σε σημερινή της έκθεση, με τίτλο «Ελλάδα: Καθαρή έξοδος με ελάφρυνση χρέους του επίσημου τομέα». Κατά την εκτίμηση της Goldman Sachs, η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες το βράδυ από το Eurogroup και τις ελληνικές αρχές είναι θετική και πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι όροι είναι αυτοί που, ήταν απαραίτητοι ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει βιώσιμα στις αγορές και οι ελληνικοί τίτλοι να συσχετιστούν και πάλι με τους αντίστοιχους τίτλους της ευρωπεριφέρειας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/335419-Diethnes-Typos-Telos-ta-mnemonia-gia-ten-Ellada ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...