Διεθνής σύσκεψη για το Ιράκ στο Παρίσι

Διεθνής σύσκεψη για το Ιράκ στο Παρίσι
Διεθνής σύσκεψη για την «ειρήνη και την ασφάλεια στο Ιράκ» πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και με τη συμμετοχή 20 περίπου χωρών, εκ των οποίων οι 10 περίπου αραβικές.
Παρόντες θα είναι επίσης ο Αμερικός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Το Ιράν δεν θα εκπροσωπηθεί.
Σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία αναφέρει ότι η σύσκεψη οργανώνεται με τη σύμφωνη γνώμη της ιρακινής ηγεσίας. Θα πραγματοποιηθεί στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών και θα ξεκινήσει στις 10.30 ώρα Ελλάδας με εναρκτήρια ομιλία του Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να καθορίσει με περισσότερη ακρίβεια τα μέσα συμμετοχής της Γαλλίας στη συμμαχία αυτή.
Σε συνέντευξή του λίγο πριν από τη συνάντηση ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιους έκανε γνωστό ότι σήμερα η χώρα του θα ξεκινήσει αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από το Ιράκ.

Επιβεβαίωσε επίσης σχόλια του Γάλλου υπουργού Άμυνας ότι οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν σήμερα από μία γαλλική βάση στο Άμπου Ντάμπι.
Ο Φαμπιούς είχε δηλώσει νωρίτερα πως στόχος της σημερινής συνάντησης είναι «η λήψη σειράς μέτρων τόσο στον τομέα συλλογής πληροφοριών όσο και στον στρατιωτικό τομέα για τη διακοπή της χρηματοδότησης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους».

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...