Διεθνή διαμεσολάβηση στη διαμάχη με τη Μαδρίτη ζητά ο Καταλανός ηγέτης

Διεθνή διαμεσολάβηση στη διαμάχη με τη Μαδρίτη ζητά ο Καταλανός ηγέτης

Καταλονία

Ο αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας κάλεσε για διεθνή διαμεσολάβηση στη διαμάχη της περιφέρειας με τη Μαδρίτη, μια ημέρα αφού εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τα γκλοπ και τις πλαστικές σφαίρες τις αστυνομίας, όταν οι δεύτεροι αποπειράθηκαν να διακόψουν το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.

 Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ψηφοφόροι υποστήριξαν την ανεξαρτησία στο δημοψήφισμα, το οποίο η Ισπανία έχει κηρύξει παράνομο και οι αντίπαλοι της απόσχισης το μποϊκόταραν.

 Η ψηφοφορία είναι έγκυρη και πρέπει να εφαρμοστεί, είπε ο Καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουτζεμόντ. «Δεν είναι εσωτερικό ζήτημα», είπε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. Είπε ότι είναι «προφανές ότι χρειαζόμαστε διαμεσολάβηση», συμπληρώνοντας, «Δεν θέλουμε μία τραυματική αποχώρηση… Θέλουμε μια νέα κατανόηση με το Ισπανικό κράτος».

 Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι συνάντησε ηγέτες άλλων πολιτικών κομμάτων και η συντηρητική κυβέρνησή του εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναζητεί κοινή απάντηση στην κρίση. Επίσης μίλησε σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και τους ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους στη συνταγματική τάξη της Ισπανίας, ανέφερε η ανακοίνωση.

 Στη Βαρκελώνη, εκατοντάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν σε κεντρική πλατεία για να διαδηλώσουν κατά της δράσης των αστυνομικών την Κυριακή, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ανεξαρτησίας και κουνώντας Καταλανικές σημαίες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303760-Diethne-diamesolabese-ste-diamache-me-te-Madrite-zeta-o-Katalanos-egetes ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...