Διεθνείς αγορές: Μίνι κραχ στη Wall Street – Μεγάλες απώλειες στο Τόκιο

Διεθνείς αγορές: Μίνι κραχ στη Wall Street – Μεγάλες απώλειες στο Τόκιο

κραχ

Οι δύο δείκτες είχαν ήδη απολέσει πάνω από 2% τη Δευτέρα

Απώλειες που ξεπερνούν το 4% καταγράφονται ως τώρα στη σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο στο Τόκιο, το οποίο ακολουθεί την πορεία της Wall Street όπου ο Dow Jone υποχώρησε κατά 1.600 μονάδες κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας –κάτι χωρίς προηγούμενο– πριν τελικά κλείσει με πτώση 4,60%.

Τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών ο δείκτης Nikkei έπεφτε έως και 999,83 μονάδες (-4,41%), στις 21.682,25 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχωρούσε κατά 78,01 μονάδες (-4,28%), στις 1.745,73 μονάδες.

Οι δύο δείκτες είχαν ήδη απολέσει πάνω από 2% τη Δευτέρα, με υπόβαθρο τη νευρικότητα εξαιτίας της ανόδου των επιτοκίων στις ΗΠΑ και τις ευρύτερες ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Τα στοιχεία για την απασχόληση που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή κατέδειξαν μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση των μισθών, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι φόβοι για ώθηση του πληθωρισμού σε υψηλότερα επίπεδα. Προκειμένου αυτό να αποφευχθεί, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιθανώς θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού.

Τη Δευτέρα, ο νέος πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ ανέλαβε και επισήμως τα ηνία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, μετά τη λήξη της θητείας της προκατόχου του, Τζάνετ Γέλεν. «Δεσμεύομαι να εξηγώ αυτό που κάνουμε και γιατί το κάνουμε», υπογράμμισε λίγο μετά την ορκωμοσία του στην Ουάσιγκτον.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/320372-Diethneis-agores-Mini-krach-ste-Wall-Street-Megales-apoleies-sto-Tokio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...