Διευθύνων Σύμβουλος μεγάλης τράπεζας πρώτος στη λίστα

Διευθύνων Σύμβουλος μεγάλης τράπεζας πρώτος στη λίστα

Στο σκαμνί για τις offshore και τους μαύρους λογαριασμούς

Στο σκαμνί για τις offshore και τους μαύρους λογαριασμούς – Ποιους άλλους καίνε τα Paradise Papers

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θα λογοδοτήσουν οι μεγαλόσχημοι φοροφυγάδες που περιλαμβάνονται στις καυτές λίστες με τους μαύρους λογαριασμούς και τις offshore.

Πολιτικοί που πλούτισαν από τις μίζες, τραπεζίτες οι οποίοι διαχειρίζονταν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δημόσιου χρήματος με τα οποία ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες, μεσάζοντες και αεριτζήδες που πλούτισαν από τις προμήθειες και τα εξοπλιστικά, κλεφτοεργολάβοι που χρέωναν τα δημόσια έργα στο τετραπλάσιο της πραγματικής τους αξίας, θα κληθούν από τους οικονομικούς εισαγγελείς να δώσουν εξηγήσεις για τα τεράστια ποσά που φυγάδευσαν σε φορολογικούς παραδείσους εν μέσω capital controls και με τη χώρα να βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η τιμωρία τους θα πρέπει να είναι παραδειγματική, για να δοθεί το μήνυμα ότι η ιδιότυπη ασυλία των προνομιούχων έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα.

Αποτελεί απαίτηση του ελληνικού λαού που εξαθλιώθηκε οικονομικά στα επτά χρόνια των μνημονίων, η τιμωρία όσων έκλεψαν δημόσιο χρήμα για να το φυγαδεύσουν σε φορολογικούς παραδείσους.

Οι αποκαλύψεις αναμένονται καταιγιστικές και πολύ σύντομα τα ονόματα των μεγαλόσχημων απατεώνων θα κρεμαστούν στα μανταλάκια.

Οι μαύροι λογαριασμοί αποκαλύπτουν τη διάβρωση του τραπεζικού συστήματος από συμμορίες οι οποίες μοίραζαν θαλασσοδάνεια και έκαναν δουλειές με διάφορους αεριτζήδες που πλήρωναν κανονικά τη μίζα μέσα από ένα πολύπλοκο σύστημα offshore εταιρειών.

Άλλωστε στη νέα λίστα φιγουράρει το όνομα σημερινού διευθύνοντος συμβούλου μεγάλης συστημικής τράπεζας, καθώς και άλλων κορυφαίων τραπεζικών στελεχών, οι οποίοι φυγάδευσαν τεράστια ποσά σε μαύρους λογαριασμούς και offshore.

Στις λίστες της ντροπής περιλαμβάνονται συγγενικά αλλά και παρένθετα πρόσωπα αστέρων του παλιού πολιτικού συστήματος.

Πρόκειται για λογαριασμούς πλυντήρια αφού οι πραγματικοί αποδέκτες είναι πολιτικά πρόσωπα με μακρόχρονη διαδρομή σε κρίσιμα υπουργεία.

Οι καυτές λίστες πρόκειται να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα επιβάλουν πρόστιμα φωτιά στους φοροφυγάδες.

Στη συνέχεια το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, όπου προμηνύεται καταιγίδα διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για όσους έχουν αποκρύψει και φυγαδεύσει ποσά πάνω από τριακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Οι λίστες των φοροφυγάδων αναμένεται να προκαλέσουν σεισμικές αλλαγές στις τράπεζες, ενώ θα αρχίσει ο έλεγχος για διάφορες παλιές υποθέσεις, αφού τα στοιχεία των λογαριασμών τεκμηριώνουν εγκληματικές ευθύνες.

Όσοι γνωρίζουν το πραγματικό περιεχόμενο των στοιχείων που βρίσκονται στα χέρια των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών – γιατί δεν πρόκειται μόνο για μια λίστα – μιλούν με βεβαιότητα για καταιγιστικές εξελίξεις στο νευραλγικό χώρο των τραπεζών.

Οι αποκαλύψεις αναμένεται να προκαλέσουν και σκληρή κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και το παλιό πολιτικό σύστημα, που θα βρεθεί απολογούμενο και βεβαίως υπόδικο.

«Να δώσει εξηγήσεις αν γνωρίζει κάτι η ΝΔ»

Πεδίο οξείας αντιπαράθεσης στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό συνιστούν οι αποκαλύψεις για τα Paradise Papers, με αποτέλεσμα κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία να ανταλλάσουν εκατέρωθεν βολές. «Φάνηκε σαν να προσπαθεί να οικοδομήσει εκ των προτέρων μια υπερασπιστική γραμμή. Φάνηκε σαν να έχει πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία ότι στα Paradise Papers εμπεριέχονται ονόματα και εμπλέκονται πρόσωπα με τα οποία η ΝΔ έχει κάποιες ειδικές σχέσεις», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Αν, λοιπόν», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, «γνωρίζει κάτι η Νέα Δημοκρατία οφείλει εκ των προτέρων να το ανακοινώσει, να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις και να αφήσει αυτού του τύπου τα μισόλογα και την προσπάθεια οικοδόμησης εκ των προτέρων υπερασπιστικής γραμμής στους δικηγόρους, σε αυτούς οι οποίοι πληρώνονται για μια τέτοια δουλειά. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να δώσει σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις. Για ποιο λόγο εξέδωσε χθες τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, γνωρίζοντας βεβαίως, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο παρά εξονυχιστικά να ελέγξει όλους όσοι φανεί ότι εμπλέκονται με την συγκεκριμένη υπόθεση». Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ με ανακοίνωσή της είχε καλέσει την Κυβέρνηση να πράξει αυτή την φορά την αυτονόητη υποχρέωσή της. Να ελέγξει γρήγορα και αποτελεσματικά τους πάντες και τα πάντα.

Να ξεκαθαρίσει, δηλαδή, ποιοι Έλληνες με απολύτως νόμιμο τρόπο ασκούσαν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό και ποιοι έχουν προβεί σε φοροδιαφυγή ή άλλη παράνομη δραστηριότητα, οδηγώντας τους τελευταίους το ταχύτερον δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Τα Paradise Papers αγγίζουν το περιβάλλον Μητσοτάκη»

Επικαλούμενος πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, δήλωσε πως οι αποκαλύψεις από τα Paradise Papers αγγίζουν «το περιβάλλον Μητσοτάκη» και πως η ΝΔ “καρφώθηκε” μόνη της, με τη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, ο κ. Κούλογλου μίλησε για τα Paradise και Panama Papers, τους φορολογικούς παραδείσους που υπάρχουν εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προσπάθεια της Ευρώπης να τα αποκρύψει.

Αναφέρθηκε επίσης στη στάση της ΝΔ περί διαχωρισμού “καλών” και “κακών” offshore, πράγμα που φανερώνει την ανησυχία της καθώς οι αποκαλύψεις πιθανώς αγγίζουν σημαντικά στελέχη της.

Τα πολιτικά συμπεράσματα από τα ονόματα που φαίνεται ν΄ αφορούν και τη χώρα μας θα είναι χρήσιμα και πολύ ενδιαφέροντα, ανέφερε ο κ. Κούλογλου. Είπε πως η ΝΔ λέει προκαταβολικά ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στις “καλές” και τις “κακές” offshore, που σημαίνει ότι κάποιοι από την ΝΔ είναι μέσα στα Paradise Papers και έχουν offshore και η ΝΔ ζητά να καταχωρηθούν στις “καλές” offshore κι όχι στις “κακές”. Προφανώς δεν πρόκειται για μικροστελέχη, προσέθεσε.

Τι λένε τα κόμματα

«Όσα βγαίνουν στο προσκήνιο για τα paradise papers δείχνουν ότι υπάρχει μία τάξη που δεν πληρώνει φόρους. Αυτή την ανήθικη και κοινωνικά άδικη συμπεριφορά η προοδευτική παράταξη όχι μόνο πρέπει να την στηλιτεύει, αλλά να βρει και τρόπους αντιμετώπισής της». Αυτή την επισήμανση έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, ενώ σχολίασε θετικά τη χθεσινή τηλεμαχία των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της προοδευτικής παράταξης.

Στο… μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ

Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης να εξετάσουν τις υποθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται στα Paradise Papers και να προχωρήσουν στους ελέγχους που προβλέπει η νομοθεσία έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της ΑΑ ΔΕ Γιώργος Πιτσιλής. Στις προτεραιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και του υπουργείου Οικονομικών είναι ο έλεγχος των μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής.

Κατά συνέπεια, όπως στις υπόλοιπες μεγάλες λίστες, έτσι και στα Paradise Papers θα δοθεί προτεραιότητα από τις φορολογικές αρχές με στόχο την αποκάλυψη εισοδημάτων που αποκρύπτονται από την εφορία. Σημειώνεται ότι η φοροδιαφυγή μέσω των Off Shore εταιριών που εδράζονται στους φορολογικούς παραδείσους αποτελεί μάστιγα για την παγκόσμια οικονομία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/308798-Sto-skamni-gia-tis-offshore-kai-toys-mayroys-logariasmoys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...