Δικαίωση για δανειολήπτρια με διάσωση της κατοικίας της στη Ναύπακτο

Δικαίωση για υπερχρεωμένη δανειολήπτρια και διάσωση της κύριας κατοικίας της από πλειστηριασμό, σύμφωνα με την 78/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ναυπάκτου, η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη, μέσω της Ευρωπαϊκής Κίνησης Πάτρας,  για να μπορέσει να ρυθμίσει τις οφειλές της.

Ειδικότερα, η δανειολήπτρια Ε.Α. 36 ετών, έγγαμη, ελεύθερος επαγγελματίας με μέση μηνιαία αμοιβή γύρω στα 1000 ευρώ, όφειλε σε πιστωτικό ίδρυμα το ποσό των 169.735,84 ευρώ εκ των οποίων το ποσό των 40.000 περίπου από στεγαστικό δάνειο ενώ ήταν εγγυήτρια σε δάνειο συγγενικού της προσώπου για το υπόλοιπο ποσό των 130.000 ευρώ.

Τα περιουσιακά της στοιχεία ήταν μια κατοικία 97 τ.μ. με υπόγεια θέση στάθμευσης 10,13 τ.μ. που βρισκόταν στην Ναύπακτο, ένα οικόπεδο 317 τ.μ. εντός οικισμού επίσης στη Ναύπακτο καθώς και ενός αυτοκινήτου FIATPUNTOμοντέλο του 2002.

Με αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα, με αλλεπάλληλες τηλεφωνικές ενοχλήσεις ακόμα και στις πιο ακατάλληλες ώρες,  και τη θηλιά της Τράπεζας να της δημιουργεί βρόγχο, κατέφυγε στην Ευρωπαϊκή Κίνηση Πάτρας όπου η κ. Διονυσία Ντούσια και ο κ. Νίκος Μπιστίνας, συντόνισαν τις κινήσεις της  για την προσφυγή της στο Νόμο Κατσέλη.

Μετά την συζήτηση της υπόθεσής της, το Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου εξέδωσε την ακόλουθη απόφαση:

Καθορίζει επί τετραετία, καταβολές στην πιστώτρια τράπεζα το ποσό των 110,39 ευρώ μηνιαίως, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα της έκδοσης της απόφασης.

Εξαιρεί την εκποίηση της κύριας κατοικίας της αιτούσας επιβάλλοντας να καταβάλει το ποσό των 81,55 ευρώ το μήνα για διάστημα 240 μηνών καθώς και το οικόπεδο και το αυτοκίνητο κρίνοντας τα μη πρόσφορα για εκποίηση λόγω χαμηλού αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Συνολικά, από το αρχικό ποσό οφειλής των 169.735,84 ευρώ, η δανειολήπτρια θα καταβάλλει σε βάθος χρόνου 20 ετών το ποσό των 24.870,72 ευρώ επιτυγχάνοντας «κούρεμα» οφειλής 144.865,12 ευρώ.

Χαιρετίζοντας με ικανοποίηση αυτήν την απόφαση του Ειρηνοδικείου Ναυπάκτου, η κ. Ντούσια και ο κ. Μπιστίνας τόνισαν ότι παρόλο την δυσχερή οικονομική κατάσταση που πλήττει τη χώρα,  οι οφειλέτες  έχουν ακόμη δυνατά όπλα να αντιμετωπίσουν τις δυσβάσταχτες οφειλές τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα, καθιστώντας την Ευρωπαϊκή Κίνηση Πάτρας πολύτιμο αρωγό στις προσπάθειες τους.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...