Δικαίωση μέσω μνημονίων

Δικαίωση μέσω μνημονίων

Αν πάρουμε τοις μετρητοίς, ορισμένες επετειακές καταγραφές επιγόνων, οδηγούμαστε αφεύκτως στο συμπέρασμα, ότι το «ανώτατο στάδιο» (για να παραφράσουμε μια «θρυλική» ρήση) της διακήρυξης της 3ης Σεπτεμβρίου, η δικαίωση εν τέλει, της δημιουργίας του ΠΑΣΟΚ, είναι τα Μνημόνια!

 Θα ήταν δυνατό να κατανοήσουμε, κάπως, μια τέτοια άποψη, εκφερόμενη από κάποιους διορισμένους, «άκαπνους» νεοσσούς, που είναι προφανές ότι δεν έχουν ιδέα, για το χώρο που διατείνονται ότι εκπροσωπούν και δεν υποψιάζονται καν, το ιστορικό βάθος αυτής της πορείας. Αλλά και παλιότεροι, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι, πρόσωπα και καταστάσεις; Την απάντηση, έτσι κι αλλιώς, έχει δώσει ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν βρέθηκε, δύο φορές, σε αντίστοιχη θέση. Το 1985, όταν, ευθύς ως ενημερώθηκε, για τη δραματική μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη, ακυρώνοντας τις νωπές προεκλογικές εξαγγελίες, της εφαρμογής ενός «σταθεροποιητικού» προγράμματος, προγράμματος λιτότητας δηλαδή. Όπως δε εξήγησε, απευθυνόμενος στους πολίτες, η προσφυγή σε αυτή την πολιτική, κρίθηκε επιβεβλημένη και για να αποφευχθεί τυχόν υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς Επιτροπείας, με ονομαστική αναφορά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο! Ας ανατρέξουν σ` εκείνη την ομιλία, ορισμένοι επίγονοι, προκειμένου να αποφεύγουν τέτοιες χονδροειδείς «πλαστογραφήσεις» της πρόσφατης Ιστορίας, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

 Θα τους συνιστούσαμε επίσης να διαβάσουν το αυτοβιογραφικό βιβλίο του διαπρεπούς οικονομολόγου και πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Γιώργου Μίρκου, για να καταλάβουν πως ο Ανδρέας Παπανδρέου, στην τελευταία περίοδο της διακυβέρνησης του και παρά τα προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε, κατάφερε, με επιδέξιους χειρισμούς και την πολύτιμη συνδρομή, των τότε υπευθύνων, για τη διαχείριση της ελληνικής οικονομίας, να αποκρούσει επίμονες κερδοσκοπικές επιθέσεις, σε βάρος της οικονομίας και του εθνικού νομίσματος, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή διαρροή. Μόνο μετά την επιτυχή αντιμετώπιση, υπήρξε σχετική ενημέρωση, προς το Υπουργικό Συμβούλιο και, δι` αυτού, τους Έλληνες πολίτες, στις αρχές Δεκεμβρίου 1994, που κι αυτή είναι προσιτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, μέσω του Διαδικτύου.

Ας συγκρίνει ο καθένας, τις ανωτέρω συμπεριφορές, με όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν, στο πεντάμηνο Οκτωβρίου 2009-Απριλίου 2010, με αποκορύφωμα την κακόγουστη «παράσταση» στο Καστελόριζο. Άλλωστε, την αναβλητικότητα και τις αστοχίες των σχετικών χειρισμών, έχουν επισημάνει και μέλη της τότε κυβέρνησης, ενίοτε και με σκληρούς χαρακτηρισμούς…

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/341468-Dikaiose-meso-mnemonion ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...