Δικαστής καθυστέρησε 265 αποφάσεις σε 3 χρόνια

Δικαστής καθυστέρησε 265 αποφάσεις σε 3 χρόνια

Παύθηκε για έξι μήνες η πρωτοδίκης των διοικητικών δικαστηρίων

Πρωτοδίκης  των Διοικητικών Δικαστηρίων πέτυχε ένα σπάνιο ρεκόρ: Κατάφερε να καθυστερήσει τις αποφάσεις σε 265 υποθέσεις σε μια τριετία!  Η γυναίκα Πρωτοδίκης των Διοικητικών Δικαστηρίων, η οποία υπηρετούσε στην Νότια Πελοπόννησο, παύθηκε προσωρινά έξι μήνες με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας επειδή  καθυστέρησε τη δημοσίευση  265 υποθέσεων μέσα σε μια τριετία  2009-2012. Υπενθυμίζεται πως το ανώτατο όριο στην δημοσίευση των αποφάσεων των Διοικητικών   Δικαστηρίων είναι περίπου 8 μήνες.

Η πρωτοδίκης σύμφωνα με την απόφαση δέχτηκε ακόμα και συστάσεις από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου αλλά ουσιαστικά αδιαφόρησε. Ζήτησε δε προθεσμία  για να περαιώσει τις καθυστερήσεις της, ενώ κλήθηκε να παρέχει εξηγήσεις, αλλά δεν εμφανίστηκε, ούτε υπέβαλε σχετικό  υπόμνημα. Αρχικά κόπηκε το επίδομα «ταχύτερης και αποτελεσματικής διεκπεραίωσης υποθέσεων». Στη συνέχεια κρίθηκε ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καθηκόντων της και ότι «δεν καταβάλλει την απαιτούμενη ιδιαίτερη προσπάθεια». Το   πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της επέβαλε  ποινή  6μήνης παύσης κι εκείνη έσπευσε και δημοσίευσε 170 εκκρεμείς αποφάσεις. Όμως, στη συνέχεια το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της επέβαλε την  πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.

Άκρα επιείκεια

Η ίδια ενώπιον του ΣτΕ υποστήριξε ότι αντιμετώπισε βαρύ πένθος από αιφνίδια απώλεια προσφιλέστατου συγγενικού της προσώπου, ενώ ταυτόχρονα   επιδεινώθηκε η υγεία του υπερήλικα  93χρόνου πατέρα της. Τελικά στο ΣτΕ («κατά  άκρα επιείκεια» όπως αναφέρει) , αναβίωσε η πρωτοβάθμια πειθαρχική ποινή και ουσιαστικά δεν θα λαμβάνει τις αποδοχές της για εξι μήνες:  «…τέτοιας έκτασης χρόνου και όγκου υποθέσεων καθυστέρησης   δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από οικογενειακούς λόγους», αναφέρει η απόφαση.

Αντίθετα η Ολομέλεια του ΣτΕ απάλλαξε από κάθε πειθαρχική ποινή Πρόεδρο Πρωτοδικών Διοικητικών  Δικαστών, που αντιμετώπισε προβλήματα υγείας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/302702-Dikastes-kathysterese-265-apophaseis-se-3-chronia ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...