Διπλές εισφορές για χιλιάδες αυταπασχολούμενους!

Διπλές εισφορές για χιλιάδες αυταπασχολούμενους!

Διπλές εισφορές θα κληθούν να καταβάλουν την επόμενη χρονιά περίπου 200.000 αυτοαπασχολούμενοι! Γνώστες των εξελίξεων εκτιμούν ότι ο ΕΦΚΑ δεν έχει τη δυνατότητα  να υπολογίσει και να εισπράξει έγκαιρα τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων το 2017  για επικουρική και εφάπαξ, ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων θα κληθεί να πληρώσει διπλές εισφορές στην αρχή του 2018.

Τα ειδοποιητήρια Νοεμβρίου που θα αναρτηθούν μέχρι την 15η Νοεμβρίου, θα αναγράφονται μόνο οι εισφορές Οκτωβρίου 2017, για κύρια ασφάλιση και υγεία. Αυτό θα έχει ως συνέπεια, την καταβολή διπλών εισφορών  από τους ασφαλισμένους, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε πολλές δόσεις, ώστε να μην υπάρχει υπερβολική μηνιαία  επιβάρυνση. 

Η εξέλιξη αυτή επιβαρύνει κυρίως γιατρούς, φαρμακοποιούς ( από ΤΣΑΥ), μηχανικούς (από ΤΣΜΕΔΕ) και δικηγόρους και συμβολαιογράφους (από ΕΤΑΑ). Άτυχοι είναι βενζινοπώλες, αρτοποιοί και άλλοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που δεν έχουν καταβάλει τις εισφορές 2017. Ο λόγος για τις  εισφορές επικουρικής  (7%) και εφάπαξ (4%), που θα κληθούν και αυτοί να τις πληρώσουν το 2018.

Από την πλευρά του ΕΦΚΑ, οι υπηρεσίες κάνουν αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσουν τον μεγάλο συμψηφισμό των εισφορών που πληρώθηκαν με βάση το εισόδημα του 2015 με τα πραγματικά εισοδήματα του 2016. Ένας συμψηφισμός που πρέπει να έχει γίνει έως το τέλος του χρόνου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/308014-Diples-eisphores-gia-chiliades-aytapascholoymenoys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...