Διπλή διαγραφή χρέους θέλει ο Δραγασάκης!

Πρώτα μία μείωση για την Ελλάδα, καθώς έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό χρέους, σε σχέση με το ΑΕΠ, σε όλη την Ευρώπη και στην συνέχεια, με συμμάχους τα υπόλοιπα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρώπης, μία ριζική και συνολική λύση για το χρέος όλων των χωρών, θέλει ο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Αυτή η διπλή μείωση του χρέους, έρχεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, με την διατύπωση της εκτίμησης,  ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει μεγάλη απομείωση του χρέους όσο αντιμετωπίζουν υψηλό χρέος οι χώρες που τη δανείζουν,

Σε μία πρώτη φάση, αν και μειώνεται ο πήχης των προσδοκιών για το χρέος, ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για «ην απομείωση του χρέους, πρότεινε διάταξη για όριο χρέους στο Σύνταγμα!

Ο λόγος που η μείωση πρέπει να γίνει σε δύο φάσεις, είναι γιατί όπως εξήγησε,  δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλη απομείωση του χρέους όσο οι χώρες που μας δανείζουν αντιμετωπίζουν και αυτές προβλήματα χρέους. Όπως είπε, να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε τώρα και στην συνέχεια, θα επιδιώξουμε μία πανευρωπαϊκή λύση.

Η επιτροπή της βουλή, δεν έγινε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αλλά όπως τόνισε ο ίδιος, έχει την στήριξη της. Σύμφωνα με τα όσα είπε, «στο  θέμα του χρέους διατηρώ τις απόψεις μου ότι οι χρεωπιστωτές μας είναι κι αυτοί δανεισμένο.

Εμείς χρωστάμε σε Ισπανία και Πορτογαλία για παράδειγμα, άρα δεν θεωρώ εύκολο να πετύχουμε μεγάλη απομείωση του χρέους χωρίς να μειωθεί και το δικό τους. Συνεπώς, πρέπει να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε τώρα, να έρθουμε στο επίπεδο των άλλων και να διεκδικήσουμε μια πανευρωπαϊκή ρύθμιση χρέους για να είναι ίδια για όλους και ριζική».

Όμως ,όσο ξοδεύουμε δανεικά για να κάνουμε εισαγωγές, το χρέος θα συνεχίσει να μεγαλώνει και το πραγματικό αντίδοτο στην κρίση χρέους, είναι η αύξηση της παραγωγής, τόνισε ο κ. Αντιπρόεδρος.

Επίσης, πρότεινε ως «φρένο» στην επανάληψη του φαινομένου αύξησης του χρέους, να ενταχθεί στο Σύνταγμα ειδική διάταξη, που θα προβλέπει ένα «όριο χρέους». Όπως είπε, κάτι τέτοιο ήδη υπάρχει στο Εκουαδόρ και εκεί, το κοινοβούλιο  καθορίζεται το ποσοστό με νόμο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...