Δοκιμαστικό δρομολόγιο με ηλεκτροδοτούμενο συρμό στο Αθήνα – Πειραιάς!

Δοκιμαστικό δρομολόγιο με ηλεκτροδοτούμενο συρμό στο Αθήνα – Πειραιάς!

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα δοκιμαστικό δρομολόγιο με ηλεκτροκινούμενο συρμό στη διαδρομή Σταθμός Αθηνών – Σταθμός Πειραιώς και η επιστροφή του συρμού. Όπως ανακοίνωσε η ΕΡΓΟΣΕ, «η δοκιμή ήταν επιτυχημένη και πολύ σύντομα θα έχουμε την ένταξη κανονικών δρομολογίων με ηλεκτροκινούμενα τραίνα και σε αυτό το τμήμα του δικτύου». 

 Στο δοκιμαστικό δρομολόγιο επέβαιναν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας, η Διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, όπως και οι Διοικήσεις της ΕΡΓΟΣΕ και του ΟΣΕ. 

 Σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ, σύντομα, θα αρχίσει η λειτουργία της ηλεκτροκίνησης στα δρομολόγια των τρένων μέχρι και τον σταθμό του Πειραιά, πράγμα που θα πρέπει να σημάνει, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, και την επιστροφή στην κανονικότητα για όλα τα δρομολόγια του προαστιακού. Η ηλεκτροκίνηση Αθήνας-Πειραιά αναμένεται να εγκαινιαστεί επισήμως, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μέσα στον Νοέμβριο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/307182-Dokimastiko-dromologio-me-elektrodotoymeno-syrmo-sto-Athena-Peiraias ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...