Δολοφονία αστυνομικού: Που στρέφονται οι έρευνες των αστυνομικών

Δολοφονία αστυνομικού: Που στρέφονται οι έρευνες των αστυνομικών

Ποια στοιχεία έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» του τμήματος ανθρωποκτονιών

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της δολοφονίας  του 57χρονου πρώην ΕΚΑΜίτη στην Παλήνη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις υψηλές γνωριμίες του θύματος, τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, αλλά και το σημαντικό χρηματικό ποσό είχε επάνω του. Παράλληλα οι άνδρες της αστυνομίας έχουν κάνει «φύλο και φτερό» το κινητό του θύματος, αναζητώντας στις κλήσεις και στα μηνύματα του θύματος κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στους δράστες.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν αποκλείσει ακόμα το ενδεχόμενο της ληστείας. Οι δύο άγνωστοι δράστες να γνώριζαν ότι το θύμα είχε πάνω του πολλά χρήματα, να του επιτέθηκαν στο πάρκινγκ της ταβέρνας για να τον ληστέψουν και όταν το θύμα αντέδρασε τον πυροβόλησαν πέντε φορές και εξαφανίστηκαν.

Οι κάλυκες από το πιστόλι των 7.65 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο και οι μεγάλες πιθανότητες το όπλο να είναι ανατολικού τύπου που χρησιμοποιούν συχνά και οι ληστές αφήνουν ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.

Ωστόσο το βασικό σενάριο που εξετάζεται είναι να πρόκειται για προσωπικές διαφορές.

 Η υπόθεση της δολοφονίας του 57χρονου αποτελεί για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας γρίφο για δυνατούς λύτες.

Ο πρώην αξιωματικός που υπηρέτησε για πολλά χρόνια στην ΕΚΑΜ και στη Δίωξη Ναρκωτικών δεν είχε απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν παρά μόνο πριν από είκοσι χρόνια όταν ως διοικητής του τμήματος Φιλοθέης το όνομα του συμπεριλαμβανόταν σε μια δικογραφία επίορκων αστυνομικών για συμμετοχή σε κύκλωμα έκδοσης παράνομων αδειών παραμονής σε αλλοδαπές και προστασίας νυχτερινών κέντρων και ινστιτούτων μασάζ μετά από έρευνα του εισαγγελέα Γεράκη.

Όμως τελικά απηλλάγη και μάλιστα παρασημοφορήθηκε για μια μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών στον Έβρο στην οποία πήρε μέρος μαζί με τον νυν διοικητή της DEA στην Ελλάδα και πρώην υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Γιάννη Ραχωβίτσα.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες των αστυνομικών το σημείο της επίθεσης ήταν σκοτεινό και κανένας από τους θαμώνες δεν είδε το παραμικρό όταν στη μία τα ξημερώματα το θύμα, έφυγε από το κατάστημα Κρητικός στην οδό Αιόλου στην Παλλήνη. Χαιρέτησε τους φίλους του και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο πάρκινγκ του καταστήματος, όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητο του. Εκεί δέχτηκε την επίθεση από δύο αγνώστους οι οποίοι τον πυροβόλησαν πέντε φορές και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Ο 57χρονος δέχτηκε τις σφαίρες στο σώμα όμως αιμόφυρτος κατάφερε να γυρίσει στο κατάστημα για να ζητήσει βοήθεια. Λίγα λεπτά αργότερα έπεσε νεκρός…

Οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσω καμερών να διαπιστώσουν το δρομολόγιο των δραστών αλλά και το μέσο που χρησιμοποίησαν για να φύγουν από το σημείο της εκτέλεσης.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/330416-Dolophonia-astynomikoy-Poy-strephontai-oi-ereynes-ton-astynomikon ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...