Δολοφόνησαν ελάφια και δύο σκυλιά στον υγρότοπο Πιερίας

Δολοφόνησαν ελάφια και δύο σκυλιά στον υγρότοπο Πιερίας
Δύο ελάφια και δύο ποιμενικά σκυλιά δολοφόνησαν άγνωστοι -πιθανόν με δηλητηριασμένα δολώματα- στο πάρκο “ΤΗΘΥΣ”, που αναπτύσσεται στον υγρότοπο των Ν. Πόρων Πιερίας.

Όπως καταγγέλλεται σε σχετική ανακοίνωση, τις τελευταίες 15 μέρες και ύστερα από περιστατικά διαρρήξεων και καταστροφών στον περιφραγμένο χώρο του Πάρκου, άγνωστοι δολοφόνησαν ένα ζευγάρι ελάφια και δύο ποιμενικά σκυλιά τα οποία, μετά τις κλοπές, προστάτευαν τις εγκαταστάσεις του “ΤΗΘΥΣ”.

«Ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, όταν λαθραλιεύουν, όταν κυνηγούν, όταν μας κατέστρεφαν τις περιφράξεις και τους ιχθυοφραγμούς, ακόμη και όταν διέρρηξαν το Μουσείο και κατέστρεψαν μέρος του μουσειακού υλικού ή όταν έκλεψαν φωτοβολταϊκά στοιχεία, επιλέξαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να περιορισθούμε στις καταγγελίες και τις καταγραφές των συμβάντων στην αστυνομία» τονίζεται σχετικά. Όμως, σύμφωνα με τη διοίκηση του Πάρκου, «η δολοφονία των ζώων, μας επιβάλει ν’ αλλάξουμε τακτική απέναντι σ΄ αυτούς τους αγνώστους».

«Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος τους», διευκρινίζουν, «ποιον και ποιους εξυπηρετούν, ποια είναι τα κίνητρα τους, ούτε εάν ντοπάρονται απ’ αυτούς που βλέπουν, επιδιώκουν και ονειρεύονται τον υγρότοπο, ως φιλέτο επενδυτικών ευκαιριών ή ως ευκαιρία αναδιανομής γης».
Καταλήγοντας, η διοίκηση δηλώνει αποφασισμένη να υπερασπισθεί το περιβάλλον και να αναμετρηθεί «με το ανήθικο ανάστημα όσων δολοφόνησαν τα ζώα, όσων λαθραλιεύουν και όσων υπόσχονται και επενδύουν σε μέλλουσες, άμεσες επενδύσεις τοπικής ανάπτυξης με γέφυρες ή χωρίς γέφυρες».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...