Δούρου: Έγινε προσπάθεια να καταστώ επικοινωνιακό εξιλαστήριο θύμα

Δούρου: Έγινε προσπάθεια να καταστώ επικοινωνιακό εξιλαστήριο θύμα

Για απόπειρα στοχοποίησής της και μετρατροπής της σε «επικοινωνιακό εξιλαστήριο θύμα που θα πάρει πάνω του συνολικά το άγος για την καταστροφή από τις πλημμύρες στη Μάνδρα κάνει λόγο η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μιλώντας στη Real News.

«Σε ό,τι με αφορά πάντως οι εμπνευστές αυτής της παραπληροφόρησης είναι συγκεκριμένοι και στοιχίζονται ήδη από τις αρχές του 2014, όταν τότε έλεγαν ότι… προσέλαβα στην Περιφέρεια τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Σήμερα η παραπληροφόρηση θέλει να κουκουλώσει ποινικές και πολιτικές ευθύνες, αναμένοντας νομοτελειακά την επόμενη τραγωδία», αναφέρει η κ. Δούρου στη Real News.

«Έσφιξα τα δόντια τόσες μέρες. Γρήγορα συνειδητοποίησα ότι για πολλούς δυστυχώς οι νεκροί είναι προς πολιτική κεφαλαιοποίηση», προσθέτει, ενώ σημειώνει ότι «επί 40 χρόνια είμαστε στο ίδιο έργο θεατές: νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων και λογικές που αδιαφορούν για το περιβάλλον σε μια λογική δήθεν ανάπτυξης που όμως γυρίζει μπούμερανγκ στους πολίτες. Πρόσφατο παράδειγμα: η αδιαφορία των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάρτιση Σχεδίων Διαχείρισης Πλημμυρικού Κινδύνου στη βάση σχετικής Οδηγίας της ΕΕ του… 2007».

Η περιφερειάρχης Αττικής συμπληρώνει ότι «τα ρέματα δεν μπαζώθηκαν μέσα σε τρία χρόνια, ούτε κτίστηκε το κέντρο της Μάνδρας πάνω στην κοίτη του ρέματος πέρσι ή πρόπερσι. Μιλάμε για ευθύνες διαχρονικές μεν που έχουν ονοματεπώνυμο δε. Και τα διάφορα ΜΜΕ, αντί να κάνουν κοπτοραπτική δηλώσεις μου για να αποδείξουν ότι η “Δούρου φταίει για όλα” , καλό θα ήταν να τις ψάξουν».

Αναφερόμενη τέλος στην – κατά την ίδια – στοχοποίησή της, τονίζει ότι «εκείνο που αισθάνθηκα είναι η συστηματική στοχοποίηση από ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με παραπληροφόρηση και κατασκευασμένες ειδήσεις. Όλα τα άλλα είναι ευφάνταστα σενάρια που βολεύουν πολλούς εκτός των τειχών του πολιτικού φορέα όπου δραστηριοποιούμαι εδώ και χρόνια».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/311236-Doyroy-Egine-prospatheia-na-katasto-epikoinoniako-exilasterio-thyma ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...