Δραγασάκης: Θεσμικοί επενδυτές, τράπεζες και ταμεία έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Δραγασάκης: Θεσμικοί επενδυτές, τράπεζες και ταμεία έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Θεσμικοί επενδυτές, τραπεζικά ιδρύματα και ασφαλιστικά ταμεία έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδας και την αλλαγή σελίδας για τη χώρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, κάνοντας λόγο για σημαντική επιτυχία, σε ό,τι αφορά το swap (ανταλλαγή ομολόγων).

Μιλώντας στο 6ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, η οποία, όπως πρόσθεσε, «φιλοδοξούμε να μετασχηματιστεί σε ένα νέο υπόδειγμα δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης».

Επεσήμανε, δε, ότι η οικονομία σημειώνει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η ανεργία κινείται διαρκώς πτωτικά, η εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA μειώνεται και οι τραπεζικές καταθέσεις επιστρέφουν.

Εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έγκαιρα, καθώς όπως εξήγησε, εκτυλίσσεται εντός προγραμματισμού.

Αναφερόμενος στους δεσμούς της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο, τους χαρακτήρισε ιστορικούς και τόνισε ότι η χώρα μας «σταθερά επιχειρεί να είναι ο καταλύτης για την περαιτέρω ενίσχυση και των ευρω-αραβικών σχέσεων, όπως για τη δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Παλαιστινιακού».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/311713-Dragasakes-THesmikoi-ependytes-trapezes-kai-tameia-edosan-psepho-empistosynes-sten-Ellada ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...