Δραγασάκης: Μπήκαμε στην τελική ευθεία για έξοδο από το μνημόνιο

Δραγασάκης: Μπήκαμε στην τελική ευθεία για έξοδο από το μνημόνιο

Προτεραιότητα η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες

H ταχύτερη μείωση των «κόκκινων δανείων» και η επιστροφή των τραπεζών στον βασικό τους ρόλο, της χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, είναι οι βασικές προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου. Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Καματερό, τόνισε ότι «τα αποτελέσματα των stress tests επιβεβαιώνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς και έχουν επαρκή κεφαλαιοποίηση. Από εδώ και στο εξής οι βασικές προτεραιότητες είναι, πρώτον η ταχύτερη μείωση των «κόκκινων δανείων» με αναπτυξιακούς και κοινωνικούς όρους και, δεύτερον, η πιο ενεργή παρουσία των τραπεζών στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και ειδικά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

Τονίζοντας ότι πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία εξόδου από τα μνημόνια, οκ Δραγασάκης αναφέρθηκε στη βούληση για δίκαιη ανάπτυξη, χωρίς παθογένειες του παρελθόντος, προσθέτοντας ότι  δεν έχουμε ακόμη κόψει το «νήμα».

Όπως είπε, «να ολοκληρωθεί η τελευταία αξιολόγηση στην οποία τα θέματα είναι βατά και τρίτο και πιο σημαντικό να έχουμε το δικό μας σχέδιο ανάπτυξης». Για πρώτη φορά, η χώρα αποκτά μια αναπτυξιακή στρατηγική, ανέφερε, επισημαίνοντας πως με όλα αυτά βγαίνουμε από τα μνημόνια. Η χώρα χρειάζεται θωράκιση χρέους. Αυτό όπως εξήγησε ο κ. Αντριπρόεδρος, σημαίνει ότι τα επιτόκια πρέπει να είναι σταθερά σε χαμηλά επίπεδα και να υπάρχει ρήτρα ανάπτυξης για το χρέος. Άρα θέλουμε συμφωνία για το χρέος ώστε τα επόμενα 15 – 20 χρόνια να είναι όλα ρυθμισμένα.

Τέλος, παραδεχόμενος  ότι «βεβαίως θα υπάρχουν κίνδυνοι πισωγυρίσματος αν δεν χτυπήσουμε την διαπλοκή και δεν υπάρξει πρόοδος στην ανασυγκρότηση. Αν επικρατήσουν δυνάμεις νεοφιλελεύθερες ο κίνδυνος υπάρχει».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/331246-Dragasakes-Mpekame-sten-telike-eytheia-gia-exodo-apo-to-mnemonio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...