Δυνάμεις μετρούν στον Πειραιά οι Γ.Μώραλης και Β.Μιχαλολιάκος

Δυνάμεις μετρούν στον Πειραιά οι Γ.Μώραλης και Β.Μιχαλολιάκος
Τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών τους για το Δήμο Πειραιά παρουσιάζουν ο νυν δήμαρχος, με τη στήριξη της ΝΔ, Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο υποψήφιος δήμαρχος, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα και ώρα (19:00) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) για το συνδυασμό του κ. Μιχαλολιάκου και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) για το συνδυασμό του κ. Μώραλη.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία μέτρηση δυνάμεων, καθώς τα επιτελεία των δύο υποψηφίων επικεντρώνουν στο ποια από τις δύο εκδηλώσεις θα συγκεντρώσει μεγαλύτερο κομμάτι του πειραϊκού λαού.

Παράλληλα, ερωτηματικό υπάρχει στο εάν θα εμφανιστούν -και σε ποια εκδήλωση- υπουργοί της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος εκλέγεται βουλευτής στην Α’ Πειραιώς, έχει εμφανιστεί στις ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων και των δύο υποψηφίων για τη δημαρχία, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση του Β.Μιχαλολιάκου.

«Φουρτούνες» εξάλλου προκάλεσε πρόσφατη «ισορροπημένη» δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τους δύο υποψηφίους δημάρχους, η οποία ερμηνεύτηκε ως έμμεση στήριξη στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη.

Έντονο ερυθρόλευκο χρώμα

Τα επιτελεία των κ.κ. Μιχαλολιάκου και Μώραλη δίνουν ιδιαίτερο βάρος στο ερυθρόλευκο κοινό του Πειραιά, γεγονός το οποίο αναμένεται να αντικατοπτρίζεται και στα ψηφοδέλτιά τους.

Από την πλευρά του Γ.Μώραλη, το «βαρύ πυροβολικό» αποτελούν τα ονόματα του επιχειρηματία Πέτρου Κόκκαλη και του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επίσης, τελευταία γνωστή υποψηφιότητα, η οποία διέρρευσε το Σάββατο, είναι εκείνη του παλαίμαχου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και της Εθνικής, Αντώνη Νικοπολίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, από την πλευρά του συνδυασμού του κ. Μώραλη αναμένεται να υπάρξει μία υποψηφιότητα που χαρακτηρίζεται έκπληξη.

Γι’ αυτήν δεν έχουν διαρρεύσει πολλά, πέραν του ότι είναι γυναίκα.

Άλλα γνωστά ονόματα, αναμένεται να είναι εκείνου του τέως δημάρχου Πειραιά Χρήστου Αγραπίδη, της πρωταθλήτριας του πόλο Σταυρούλας Αντωνάκου, της πρωταθλήτριας ξιφασκίας Βάσως Βουγιούκα, του ομοσπονδιακού προπονητή κολύμβησης Νίκου Γιέμελου, του μάνατζερ της ομάδας βολεϊ του Ολυμπιακού Νίκου Μαντούβαλου και της τραγουδίστριας Πόπης Αστεριάδη.

Στο ψηφοδέλτιο, σε σύνολο 98 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, οι 19 θα είναι γυναίκες, ενώ το 61% κατεβαίνει για πρώτη φορά στις εκλογές.

Από το «στρατόπεδο» του Β.Μιχαλολιάκου αναμένεται να επιστρατευτούν επίσης γνωστοί αθλητές του Ολυμπιακού. Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην καλαθοσφαιριστής Γιώργος Σιγάλας και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Χρήστος Αρβανίτης.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι ο νυν δήμαρχος θα επιχειρήσει να βάλει… γκολ στην προεκλογική εκστρατεία, βάζοντας στο συνδυασμό του τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Τάσο Μητρόπουλο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...