Δυναμική ανάπτυξη στην αγορά πληροφορικής, έφτασε τα 5,7 δις ευρώ!

Δυναμική ανάπτυξη στην αγορά πληροφορικής, έφτασε τα 5,7 δις ευρώ!

Ισχυρή παραμένει η ελληνική αγορά πληροφορικής και το 2017 αναμένεται να κλείσει στα 5,655 δις ευρώ. Αν και η κρίση που έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους, έφερε οριακή πτώση κατά 0,8%  από τα 5,7 δις ευρώ που ήταν το 2016, παραμένει στα σχετικά σταθερά ποσοστά της, ενώ η πτωτική τάση έχει ήδη αρχίσει να αναστρέφεται. 

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και  Επικοινωνιών Ελλάδας, θετικό στοιχείο είναι πως ο ρυθμός της πτώσης βαίνει μειούμενος, καθώς το 2016 ο κλάδος παρουσίασε πτώση 2,6% έναντι της αμέσως προηγούμενης χρονιάς, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2015 ήταν στο -2,5%. Στοιχείο, που δείχνει ότι μετά την μεγάλη υποχώρηση των πρώτων χρόνων της κρίσης, οι επιχειρήσεις προσαρμόστηκαν και το ενδιαφέρον των καταναλωτών ανακάμπτει.

Την ίδια ώρα, η αξία της παγκόσμιας αγοράς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για το 2016 αναμένεται στα 3,084 τρις ευρώ και το 2017 αναμένεται να φτάσει τα 3,187 τρις ευρώ.  Όπως έχουμε τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και το 2017 θα βρει την παγκόσμια βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με θετικό πρόσημο ανάπτυξης.

Εξέλιξη που οφείλεται στις δραστικές αλλαγές που φέρνει, σε παγκόσμιο επίπεδο, η ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό, ήτοι την ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών μέσα στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων και των δημοσίων οργανισμών. Η συνολική  αξία της παγκόσμιας αγοράς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών το 2016 ήταν στα 3,084 τρις ευρώ, ενώ  φέτος αναμένεται να κλείσει στα 3,187 τρις ευρώ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/303160-Dynamike-anaptyxe-sten-agora-plerophorikes-ephtase-ta-5-7-dis-eyro ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...