Δυο χρόνια πριν τη συνταξιοδότηση αρχίζει η καταμέτρηση των ενσήμων στο ΙΚΑ

Δυο χρόνια πριν τη συνταξιοδότηση αρχίζει η καταμέτρηση των ενσήμων στο ΙΚΑ
Επεκτείνεται το δίκτυο υποκαταστημάτων που χορηγούν τις προσυνταξιοδοτικές βεβαιώσεις

Δυο χρόνια πριν από τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας τους για συνταξιοδότηση, μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να υποβάλουν αίτηση για την καταμέτρηση των ενσήμων τους προκειμένου να περιοριστεί ο χρόνος και η οδύσσεια που βιώνουν για την απονομή της σύνταξης.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνονται στο Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους για χορήγηση βεβαίωσης σχετικά με το χρόνο ασφάλισής τους.

Η Διοίκηση του Ιδρύματος, στο πλαίσιο επιτάχυνσης των απονομών συντάξεων και της αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του Ιδρύματος που υπαγορεύεται από την ανάγκη εξασφάλισης της γνώσης του χρόνου ασφάλισής τους, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους ιδίως μετά τις πρόσφατες μεταβολές της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, θα επεκτείνει την αρμοδιότητα χορήγησης Βεβαίωσης Χρόνου Ασφάλισης, σταδιακά σε περισσότερες Μονάδες, παράλληλα με το σχέδιο οργανωτικής αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του ΙΚΑ, που υλοποιείται με τη συνένωση των Μονάδων και επιτρέπει την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Από 9/1/2013, τέθηκαν σε παραγωγική διαδικασία χορήγησης βεβαιώσεων χρόνου ασφάλισης (προσυνταξιοδοτικών βεβαιώσεων) τα Υποκαταστήματα που απονέμουν συντάξεις, και τα Τοπικά Υποκαταστήματα Αιγάλεω, Κορωπίου, Σπάρτης, Κατερίνης, Λαυρίου, Βέροιας και Νάουσας. Για τους ασφαλισμένους που ανήκουν στα Υποκαταστήματα Αγ. Παρασκευής και Γλυφάδας αρμόδια υπηρεσία για εξέταση και χορήγηση Βεβαίωσης Χρόνου Ασφάλισης είναι η Υποδιεύθυνση Ανακεφαλαίωσης του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Απονομής Συντάξεων (ΚΑΝ).

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του προσωπικού και την εγκατάσταση του σχετικού λογισμικού θα τεθούν σε παραγωγική διαδικασία από 8/9/2014 τα κέντρα ανακεφαλαίωσης στα Τμήματα Μητρώου των παρακάτω Υποκαταστημάτων:

1. Ηγουμενίτσας,
2. Άρτας
3. Πρέβεζας,
4. Πολύγυρου,
5. Γιαννιτσών,
6. Ευόσμου,
7. Νεάπολης,
8. Νίκαιας,
9. Δραπετσώνας,
10. Περάματος,
11. Σάμου,
12. Ερμούπολης (Σύρου)

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...