Δωρίδα: Κρούσματα γαστρεντερίτιδας ταλαιπωρούν τους κατοίκους στο Καστράκι-Δηλώσεις Ευσταθίου.

Πολλά  κρούσματα γαστρεντερίτιδας σημειώθηκαν από την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή Καστρακίου του γειτονικού μας δήμου Δωρίδας . Ανάλλογα περιστατικά-μεμονωμένα όμως-έχουν αναφερθεί και  σε άλλα χωριά του Δήμου Δωρίδας και  της Ναυπακτίας .

Ιδιαίτερη ανησυχία υπήρξε από τους κατοίκους του Καστρακίου  που συνδύασαν τα περιστατικά με πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης  καθώς υπήρξε μεγάλη έξαρση  με αποτέλεσμα να επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο Δωρίδας και κάτοικο του  Καστρακίου κ. Ανδρέα Ευσταθίου μας ενημέρωσε ότι από την πλευρά του ο Δήμος Δωρίδας έχει κάνει όλα τα προβλεπόμενα με την κατάλληλη χλωρίωση και καθαρισμό στη δεξαμενή της κοινότητας.

Δήλωσε επίσης ότι έχει γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος του νερού από δεξαμενές, οικίες και καταστήματα τις περιοχής,ενώ σύμφωνα με την πρώτες ανεπίσημες -ωστόσο- ενδείξεις δεν έχει διαπιστωθεί πρόβλημα στο μικροβιολογικό φορτίο, το νερό είναι κατάλληλο προς πόση,ενώ μόλις ο δήμος λάβει τα επίσημα αποτελέσματα θα προβεί σε ανακοινωσή τους προς ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού

Ο κ. Ευσταθίου τόνισε επίσης,ότι τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας οφείλονται σε έξαρση του συγκεκριμένου ιού,ενώω κάτι τέτοιο φαίνεται να επιβεβαιωνει και το  Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου με ανάλογα περιστατικά σε άλλες περιοχές.

Ακούστε στο ηχητικό τι δήλωσε ο κ. Ευσταθίου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...