Δωρεάν Wi-Fi στην Ειδομένη για την ενημέρωση των προσφύγων

Δωρεάν Wi-Fi στην Ειδομένη για την ενημέρωση των προσφύγων

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 15/03/2016 – 16:55

Δωρεάν Wi-Fi στην Ειδομένη για την ενημέρωση των προσφύγων

Δίκτυο Wi-Fi έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνται οι μετανάστες μέσα από την αραβόφωνη σελίδα του ΑΠΕ θα εγκαταστήσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Η ενημέρωση θα έχει να κάνει κύρια με τα κέντρα μετεγκατάστασης που είναι στη διάθεσή τους, ειδήσεις που τους αφορούν, αλλά στόχο έχει και την αποφυγή παραπληροφόρησης, όπως έγινε για παράδειγμα με την προκήρυξη που κυκλοφόρησε και τους προέτρεπε να περάσουν στα Σκόπια.

Αυτά ανακοίνωσε ο επικεφαλής του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως με το δίκτυο Wi-Fi οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και ενημέρωσης μέσα από τη νέα αραβόφωνη σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την αξιόπιστη ενημέρωσή τους.

Σχολιάζοντας τα όσο έγιναν χθες είπε πως «η κυβέρνηση ούτε ενθαρρύνει, ούτε διευκολύνει, αντίθετα παίζει αποτρεπτικό ρόλο και απορρίπτουμε αυτές τις κατηγορίες των Σκοπίων».

«Το να στέλνεις ανθρώπους να περάσουν ποτάμια και χειμάρρους δεν είναι καλή, ιδέα όταν είχαν πεθάνει νωρίτερα άνθρωποι στη Γευγελή» είπε ενώ συμπλήρωσε, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Παρασκευής, πως τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να αναλάβουν να φιλοξενήσουν μετανάστες αναλογικά. Για την φιλοξενία των προσφύγων στην Ειδομένη, σημείωσε:

«Δεν περιποιεί τιμή αυτή η εικόνα. Προτεραιότητά μας είναι να μεταφερθούν σε κέντρα οργανωμένης φιλοξενίας».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...