Δύο ηθοποιοί στο στόχαστρο των ελεγκτών απο την έφοδο στη ξένη τράπεζα

Δύο ηθοποιοί στο στόχαστρο των ελεγκτών απο την έφοδο στη ξένη τράπεζα

Οι δύο ηθοποιοί που βρέθηκαν στη λίστα της UBS μετά την έφοδο των εισαγγελέων πριν από 15 μέρες περίπου είναι γένους θηλυκού

(το newsit.gr γνωρίζει τα ονόματα). Όμως, το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ που έβγαλαν στο εξωτερικό δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα αν έχει δηλωθεί ή όχι στην εφορία. Το έργο έχουν ήδη αναλάβει ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών και σύντομα θα καταλήξουν αν πρόκειται για φορολογημένα χρήματα οπότε νόμιμα τα έβγαλαν στο εξωτερικό οι δύο ηθοποιοί ή όχι οπότε θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ελληνική δικαιοσύνη.

Από τα στοιχεία που βρήκαν οι εισαγγελείς κατά την έφοδο έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερα από 250 άτομα και καθημερινά ταυτοποιούνται και νέα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, αλλά και τρανταχτά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και δημοσιογράφοι και πολιτικοί.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ταυτοποίηση των ονομάτων και εν συνεχεία έλεγχος και διασταύρωση από τους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών για να διαπιστωθεί αν τα χρήματα είναι νόμιμα ή αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου ή άλλων εγκληματικών πράξεων.

Η υπόθεση της UBS σε συνδυασμό με τα στοιχεία για την φυγάδευση στο εξωτερικό χρημάτων από τραπεζικά στελέχη και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών στοιχειοθετεί για πρώτη φορά αδίκημα και για τις τράπεζες, λένε πηγές με γνώση του θέματος.

Αυτό σημαίνει, προσθέτουν, πως το ελληνικό δημόσιο θα μπορέσει να προσφύγει εναντίον των ξένων, αλλά και ελληνικών τραπεζών και να ζητήσει αποζημιώσεις από τη στιγμή που συνέβαλαν, βοήθησαν ή διευκόλυναν τη μεταφορά “μαύρου” χρήματος στο εξωτερικό.

Από τις ίδιες πηγές υπογραμμίζεται πως τη διαδικασία αυτή έχουν ήδη ακολουθήσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Υπενθυμίζεται πως για τα τραπεζικά στελέχη και τα δάνεια που έχουν λάβει από τις τράπεζες έχουν ζητήσει στοιχεία το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και η αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Προς το παρόν τα στοιχεία έχουν ζητηθεί από τις ίδιες τις τράπεζες, ενώ είναι πολύ πιθανόν να απευθύνουν παρόμοιο αίτημα και προς την Τράπεζα της Ελλάδος, πράγμα που προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr δεν έχουν ακόμα κάνει.

Τσίπρας στο υπουργικό: Ο Φαλτσιανί μας έδωσε λίστα με χιλιάδες διεθνείς συναλλαγές
Καταιγιστικές εξελίξεις στον κρίσιμο τομέα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς αποκάλυψε ότι ο γγ της κυβέρνησης κ. Καλογήρου, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο εξωτερικό με τον κ. Φαλτσιανί, από τον οποίο παρέλαβε λίστα με χιλιάδες διεθνείς συναλλαγές και την παρέδωσε στον εισαγγελέα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φαλτσιανί ήταν αυτός που είχε παραδώσει και τη λίστα Λαγκάρντ, αναφέρει το ρεπορτάζ του Newsit.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...