Δύο νέα «κανόνια» στην αγορά στέλνουν 950 εργαζομένους στην ανεργία

Τρίτη 31/05/2016 – 22:48 Χάθηκαν 800.000 θέσεις εργασίας την τελευταία 8ετία.«Βροχή» πέφτουν τα λουκέτα στην αγορά, με μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να έρχονται σε αδιέξοδο από τις επιπτώσεις της μνημονιακής εξαετίας. Το φάρμακο… «φαρμάκι» των δανειστών,  έχει αυξήσει κατακόρυφα τους φόρους, ενώ παράλληλα «γκρέμισε» το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχουν βάλει λουκέτο, 250.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ χάθηκαν 800.000 θέσεις εργασίας!
Τα πιο πρόσφατα θύματα, είναι το ιστορικό ξενοδοχείο, Athens Ledra Hotel και η εταιρία security «Πυρσός», που αφήνουν στον δρόμο 150 και 800 εργαζόμενους, αντιστοίχως.Λίγους μήνες μετά το ξαφνικό λουκέτο στο Πεντελικόν, ήρθε εχθές το νέο μεγάλο σοκ στην ξενοδοχειακή αγορά, από το Athens Ledra Hotel.  Οι εργαζόμενοι οι οποίοι ξεκίνησαν από το βράδυ επίσχεση εργασίας, τονίζουν πως είναι απλήρωτοι για περισσότερους από δύο μήνες και πως είναι αποφασισμένοι να παραμένουν εντός του ξενοδοχείου, για να μην γίνει κάποια κίνηση από την εταιράι που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο, ενάντια στα συμφέροντά τους.Από την πλευρά της εταιρίας « ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ», που είναι ιδιοκτήτρια του Athens Ledra, ανακοινώθηκε και επισήμως η διακοπή της λειτουργίας του, λόγω «οικονομικών δυσχερειών».  Το ξενοδοχείο, που έχει μεγάλη ιστορία και έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο, καθώς έχει φιλοξενήσει σημαντικά γεγονότα και μεγάλες προσωπικότητες, ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη. Το 2013 αφού ολοκληρώθηκε η σύμβαση (30 ετών) με την αμερικανική αλυσίδα Marriott, μετονομάστηκε από Ledra Marriott σε Athens Ledra. Η εταιρία, έχει οφειλές περίπου 33 εκατ. ευρώ κυρίως προς την Alpha bank. Στο παρελθόν, παραλίγο να βγει σε πλειστηριασμό, αλλά σταμάτησε, μετά από συνεννοήσεις της τελευταίας στιγμής με την ιδιοκτησία του.Σε σχετική ανακοίνωση, το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων τονίζει ότι «είναι καθήκον του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να εκφράσει τώρα αλλά και στο επόμενο διάστημα την αλληλεγγύη  του και να συστρατευτεί στον αγώνα τους, ώστε αυτός να  συνεχιστεί και δοθεί με  ακόμη καλύτερους όρους». Επίσης, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι «λόγω της απληρωσιάς και της αβεβαιότητας για το εργασιακό τους μέλλον», το Συνδικάτο δηλώνει στο πλευρό τους, «στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα τους».
Όμως η αγορά δέχτηκε ακόμα ένα χτύπημα και από το κλείσιμο της γνωστής εταιρίας φύλαξης, «Πυρσός»  με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για περίπου 800 εργαζόμενους, που ξαφνικά μένουν άνεργοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εταιρεία σταμάτησε την λειτουργία της από τη Δευτέρα, με τους εργαζόμενους να μην δικαιούνται ούτε αποζημίωση. Σήμερα, αναμένεται οι εργαζόμενοι, να επιστέψουν στα γραφεία της εταιρίας, για να παραδώσουν τις στολές τους.
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...