Δύο νέες επενδύσεις ύψους 600 εκατ., φέρνουν 600 νέες θέσεις εργασίας!

 Στον Τουρισμό οι δύο επενδύσεις!

 Τα «πράσινο» φως από το Enterprise Greece πήραν δύο νέα επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού και υπάγονται στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν. 3894/2010.  Η  «Δημιουργία σύνθετης τουριστικής επένδυσης τύπου resort στον δήμο Καρύστου του Νομού Ευβοίας» της εταιρείας «RSR EAGLE RESORT EVOIA MEPE» και το επενδυτικό σχέδιο «Elounda Hills» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης της κοινοπραξίας «MIRUM HELLAS», είναι οι δύο επενδύσεις στον τουρισμό που αναμένεται να δημιουργήσουν 600 νέες θέσεις εργασίας.  Από την πλευρά του υπουργείου τονίζεται ότι πρόκειται για δύο σύνθετα τουριστικά συγκροτήματα, τα οποία περιλαμβάνουν ξενοδοχειακές υποδομές, μαρίνες, ειδικού τύπου τουριστικές υποδομές και παραθεριστικές κατοικίες.

  Τα δύο έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσουν 600 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, καθώς και πολλές έμμεσες.

 Το Enterprise Greece εισηγήθηκε θετικά προς την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων διά του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, για τον χαρακτηρισμό τους ως επενδύσεων στρατηγικού χαρακτήρα, η οποία και τις ενέκρινε.

 Οι επενδυτές έχουν δεσμευτεί να παράσχουν προσυμφωνημένα και μετρήσιμα ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική και ευρύτερη περιοχή, όπως για παράδειγμα χορηγίες σε κοινωφελείς υποδομές, υποτροφίες και πρακτική εκπαίδευση νέων της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον, οι εν λόγω επενδυτές έχουν δεσμευτεί ότι θα αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες των τοπικών επιχειρήσεων, καθώς και το εργατικό δυναμικό της περιοχής και ότι θα προμηθεύονται τοπικά προϊόντα στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...