Δ. Δούρος: Η Αιτωλοακαρνανία στο κέντρο της προσοχής του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλης σημασίας ιδιαίτερα για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας ήταν οι αναφορές του  Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ των άλλων, στο πρόγραμμα στήριξης της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Δυτικής Ελλάδας, στην προεκλογική ομιλία του το περασμένο Σάββατο στο Αγρίνιο.

Αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν όλη τη χώρα όπως, στην ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού για τους αγρότες, στα μέτρα για τη μείωση του κόστους αγροτικής παραγωγής, στην εφαρμοσμένη έρευνα με ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή μας, στην αξιοποίησή, της αναξιοποίητης γεωργικής γης και τις αργούσες βιομηχανικές-μεταποιητικές μονάδες, καθώς  και την αναδιοργάνωση των αγροτικών συνεταιρισμών.

Ιδιαίτερης σημασίας όμως είναι οι μεγάλες δεσμεύσεις που ανέλαβε για τον Νομό μας, όπως ότι:

  • Τα τρία μεγάλα φράγματα της Αιτωλοακαρνανίας: των Κρεμαστών, του Καστρακίου και του Στράτου, θα παραμείνουν υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, όχι στο ΤΑΙΠΕΔ
  • Ο υπό διάλυση Γενικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Αχελώου, θα ανασυγκροτηθεί και θα επαναλειτουργήσει, με ότι αυτό σημαίνει για την βελτίωση των υποδομών άρδευσης
  • Θα δώσουμε ζωή στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού με παράλληλη αξιοποίηση της ιχθυόσκαλας, και
  • Την Αξιοποίηση το λιμανιού στη Ναυτιλιακή Βιομηχανική Περιοχή (ΝΑΒΙΠΕ) στο Πλατυγιάλι του Αστακού.

Επίσης ανέφερε ότι παράλληλα, θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τα φυτοφάρμακα που εισέρχονται στη λιμνοθάλασσα, δείχνοντας την ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα που είναι αρκετά στο Νομό μας.

Νομίζω ότι πρώτη φορά πρόεδρος πολιτικού κόμματος, που με την βούληση του λαού όπως φαίνεται, θα είναι ο Πρωθυπουργός της Χώρας, αναλαμβάνει τόσο συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τον Νομό μας. Αυτό μας κάνει υπερήφανους και με την ψήφο σας, θα είμαστε εκεί την επομένη των εκλογών να τις υλοποιήσουμε.

Αυτή θα είναι η μεγάλη έκπληξη για το πολιτικό κατεστημένο της χώρας και του νομού μας. Η ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιεί τις δεσμεύσεις του, να κάνει την σημερινή ελπίδα, αυριανή πραγματικότητα.

ΔΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΡΝΑΝΙΑΣ

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...