Δ.Καραχάλιας στο Nafpaktianews: Τα χρήματα που ενέκρινε ο δήμος δεν επαρκούν για μια άρτια διοργάνωση !!!

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαμε με τον Δ.Καραχάλια των lepantorunners προκειμένου να μας διαφωτίσει σχετικά με το δελτίο τύπου του συλλόγου που γνωστοποιούσε την πρόθεσή του να αποσύρει τη συμμετοχή του από την συνδιοργάνωση του 8ου λαικού αγώνα δρόμου στη Ναύπακτο στις 27 Απριλίου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του συλλόγου:

ο Δήμος Ναυπακτίας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μείωσε δραματικά την οικονομική συμμετοχή του στον προϋπολογισμό του 8ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου της Ναυπάκτου. Ο Σύλλογος Lepanto με την εμπειρία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια στην διοργάνωση αγώνων υψηλού επιπέδου, έκρινε ότι πλέον δεν είναι δυνατή η διοργάνωση ενός αξιοπρεπήαγώνα, με όλες τις απαραίτητες παροχές στους αθλητές και δρομείς από όλη την Ελλάδα, που θα τιμήσουν την πόλη της Ναυπάκτου με την συμμετοχή τους στον αγώνα.

Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δρομέων και Μαραθωνοδρόμων Lepanto, αποφάσισε ομόφωνα o Σύλλογος να ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ από τη Συνδιοργάνωση του 8ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου.

Η μειωμένη χρηματοδότηση η αιτία της απόφασής μας 

Ο κ.Καρακάλιας αναφέρθηκε αναλυτικά με νούμερα στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα που φιλοξενεί 400 και πλέον συμμετοχές από όλες τις γωνιές της Ελλάδας,μιας διοργάνωσης που κάνει γνωστή την πόλη μας στο πανελλήνιο.

-Οι χρηματικές απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα,ανέρχεται στις 4.300 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Στο ποσό αυτό σύμφωνα με τον κ. Καραχάλια περιλαμβάνονται τα μετάλλια,τα κύπελλα,οι αριθμοί των συμμετοχών,οι έπαινοι,οι χυμοί,τα νερά,το σάντουιτς.Ότι δηλαδή θα πρέπει να έχει ένας αγώνας προκειμένου να αφήσει τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις στους αθλητές που συμμετέχουν στον αγώνα  επισκεπτόμενοι την πόλη μας  για ένα Σαββατοκύριακο .

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ.Καραχάλια και μετά από συζητήσεις με τον δήμο Ναυπακτίας το ποσό για τη διοργάνωση έπεσε στα 3500 ευρώ με κάποιες επιμέρους περικοπές .Και ενώ μετά από διαπραγματεύσεις το ποσό διολίσθησε στα 3000 ευρώ,τελικά το ποσό που ενέκρινε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ήταν της τάξης των 2000 ευρώ,χρήματα που όπως μας ανέφερε ο κ.Καραχάλιας δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τις απαιτήσεις μιας τέτοιας διοργάνωσης.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα αλλά και την πεποίθηση ότι του χρόνου ο αγώνας αυτός αλλά και κάποια άλλα αθλητικά γεγονότα θα στηθούν σε νέες βάσεις και με ένα εντελώς διαφορετικό καθεστώς διοργάνωσης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...