ΕΔΕ για την υπόθεση του 37χρονου που εξέπνευσε στο νοσοκομείο Αγρινίου

Πληροφορία για τον θάνατο ενός ακόμη νέου ανθρώπου από το Αγρίνιο εξαιτίας του ιού της γρίπης διακινήθηκε πριν από δύο εβδομάδες.Οι αντιδράσεις από την πλευρά της οικογένειας του άτυχου άνδρα δεν άργησαν να έρθουν. Αντιδράσεις που αφορούσαν κυρίως το νοσοκομείο Αγρινίου, στην στάση των γιατρών τους οποίους και κατηγόρησαν για αμέλεια, εξαιτίας της οποίας έχασαν, όπως αναφέρουν, τον άνθρωπό τους.

Η οικογένεια κατήγγειλε πως οι πληροφορίες ότι ο 37χρονος έπασχε από χρόνιο νόσημα δεν ευσταθούν, πως οι γιατροί μέχρι την τελευταία στιγμή παρά την επιβαρυμένη κατάσταση του ασθενούς επέμεναν πως δεν έχει κάτι το σοβαρό και πως, ακόμη και σήμερα οι συγγενείς δεν γνωρίζουν από τι ακριβώς έχει φύγει από τη ζωή ο άνθρωπός τους.
Η αδιαμφισβήτητα πολύ σοβαρή καταγγελία που γεννά μια σειρά από ερωτηματικά που ζητούν απαντήσεις, όπως δημοσιεύτηκε στο agrinionews.gr:
«Δεν λάβαμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι ο άνθρωπος μας έχει πεθάνει από τον ιό Η1Ν1. Ο ασθενής μεταφέρθηκε την Πέμπτη (13/3) στις 11 το πρωί, με συμπτώματα γρίπης και λιποθυμικό επεισόδιο στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, τον είδε ειδικευόμενος γιατρός και την Παρασκευή μας έδωσαν εξιτήριο. «Οι εξετάσεις είναι καθαρές, πηγαίνετε σπίτι σας», μας είπανε.
Το Σάββατο το πρωί ο ασθενής βάρυνε περισσότερο και ξαναπήγαμε στο νοσοκομείο. Πάλι τον είδαν ειδικευόμενοι γιατροί και όχι ειδικευμένοι. Όλα αυτά στα επείγοντα, στη βραχεία νοσηλεία, ούτε καν σε κανονικό δωμάτιο! Την Κυριακή το πρωί παρότι υποτροπίαζε (είχε διάρροια, υψηλό πυρετό και χρειάζονταν οξυγόνο) μας είπαν πάλι να μας δώσουν εξιτήριο. Εμείς αντιδράσαμε, διαπληκτιστήκαμε και έτσι τον έβαλαν σε δωμάτιο και σε οξυγόνο, γιατί η κατάσταση είχε χειροτερέψει πολύ και τον υπέβαλαν σε εξετάσεις (καρδιογράφημα και ακτινογραφία), χωρίς όμως να του έχουν μαζί το οξυγόνο του! Στο δωμάτιο δεν του παρείχαν οξυγόνο και δεν μπορούσε ούτε να αναπνεύσει. Του έκανε η οικογένεια αέρα με περιοδικά! Από την έλλειψη οξυγόνου έπαθε σοκ και μόνο τότε τον μετέφεραν στη ΜΕΘ. Τον έβαλαν αμέσως σε καταστολή την Κυριακή το μεσημέρι, αλλά μας είπαν ότι «είναι χάσιμο χρόνου». Την Τρίτη το πρωί εξέπνευσε.
Δεν ξέρουμε πώς όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για τον Η1Ν1, όταν εμάς το πιστοποιητικό θανάτου γράφει «αναπνευστική ανεπάρκεια και καρδιακή ανακοπή», χωρίς βέβαια ο άνθρωπός μας να έχει προηγούμενο ιστορικό με την καρδιά του. Ίσως οφείλεται στο οξυγόνο που του στέρησαν αφού είχε συμπτώματα βαριάς γρίπης.
Ο άνθρωπός μας δεν είχε κανένα χρόνιο νόσημα! Αυτό που πρέπει όλοι να ξέρουν είναι ότι χάθηκε άδικα ένας νεότατος άνθρωπος, που δεν είχε κανένα άλλο πρόβλημα. Και διερωτόμαστε : εάν πράγματι ήξεραν από την αρχή ότι επρόκειτο για τον Η1Ν1, πως τον είχαν τόσες μέρες στη βραχεία νοσηλεία, στα επείγοντα, μαζί με μικρά παιδιά και εγκύους; Ας μας έλεγαν τουλάχιστον ότι εδώ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό, να πάμε στην Πάτρα ή στα Ιωάννινα. Χάθηκε ένας άνθρωπος αβοήθητος, θέλουμε να ακουστεί για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά. Καμαρώνουμε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, στο οποίο χάνονται έτσι απλά ανθρώπινες ζωές.
Θέλουμε το ΠΑΣΤΕΡ να στείλει μια εμπεριστατωμένη απάντηση στην οικογένεια, να μας πουν τουλάχιστον από τι χάθηκε ο άνθρωπός μας.
Για όλα τα παραπάνω επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος».
Η οικογένεια του άτυχου άνδρα,έχει καταθέσει αίτηση από τη Δευτέρα 24/4 στην διοίκηση του νοσοκομείου με την οποία ζητά να μάθει τα αποτελέσματα από το ΠΑΣΤΕΡ για τα ακριβή αίτια θανάτου του 37χρονου.
«Ο διοικητής μας ενημέρωσε από την προηγούμενη Δευτέρα ότι θα διατάξει ΕΔΕ. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε ακόμη από τι έφυγε ο άνθρωπός μας! Αναμένουμε.», αναφέρει η οικογένεια του εκλιπόντα.
Σε εκ νέου επικοινωνία του agrinionews.gr με τον διοικητή του νοσοκομείου, ο τελευταίος επιβεβαίωσε πως έχει διατάξει ΕΔΕ, αλλά εκτός αυτού, η οικογένεια θα λάβει άμεσα όλα τα έγγραφα που αφορούν τη περίπτωση του 37χρονου απο το νοσοκομείο, όπως άλλωστε αυτό είναι υποχρεωμένο να κάνει.

http://www.agrinionews.gr/



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...