ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 και ώρα 20.00.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1 στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του προγράμματος Erasmus+ 2017 με τίτλο: «Νέες προοπτικές κατάρτισης και επιμόρφωσης στην Ευρώπη» του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου.
Στην 1η ροή του σχεδίου συμμετείχαν εκπαιδευτές και διοικητικό προσωπικό του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν σε θέματα ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning) στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Βιέννης. Οι συμμετέχοντες εξοικειώθηκαν μέσα από ένα οργανωμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα επιμόρφωσης με την ηλεκτρονική μάθηση και την ηλεκτρονική τάξη, γνώρισαν τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητές τους, αλλά και πιο αποτελεσματικούς τρόπους χρήσης τους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σχολεία της Βιέννης, όπου οι συμμετέχοντες γνώρισαν τη χρήση εφαρμογών (apps) σε tablets και smartphones κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι πολιτιστικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα ανάκτορα, μουσεία, αξιοθέατα καθώς και στο προάστιο Grinzing, έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Αυστρίας.
Στο πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Βιέννη συμμετείχαν ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ κ. Ορφανουδάκης Χαράλαμπος, η Υποδιευθύντρια του Δ.ΙΕΚ και Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ κ. Παπαγεωργίου Κωνσταντίνα, η Γραμματέας του Δ.ΙΕΚ κ. Κολεμένου Ανθούλα, οι εκπαιδεύτριες Γκόργκα Βασιλική – Νηπιαγωγός, Καραΐσκου Ευαγγελία – Φυσικοθεραπεύτρια, Λυμπέρη Μαρία – Διαιτολόγος, και οι εκπαιδευτές Παπαγεωργίου Ηλίας – Εικαστικός και Φερεντίνος Παναγιώτης – Εικαστικός.
Στη 2η ροή του σχεδίου συμμετείχαν 9 καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Βοηθός Φυσικοθεραπείας», οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση για 2 εβδομάδες σε κλινικές και κέντρα αποκατάστασης στην πόλη Μπράγκα της Πορτογαλίας. Οι συμμετέχοντες απέκτησαν νέες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της φυσικοθεραπείας, γνώρισαν ένα νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον εργασίας και ανέπτυξαν συνεργασίες, αποκτώντας νέους επαγγελματικούς ορίζοντες. Παράλληλα, οι πολιτιστικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, αξιοθέατα καθώς και στις πόλεις Πόρτο και Λισσαβώνα, έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Πορτογαλίας.
Την αποστολή του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου στην Πορτογαλία συνόδευσαν ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ κ. Ορφανουδάκης Χαράλαμπος και η Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων της ειδικότητας Φυσικοθεραπείας κ. Τσουραπούλη Ευθυμία.
Το Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει στο Κτίριο Ναυπακτία, στο λιμάνι, τη , όπου θα παρουσιάσει αναλυτικά τα αποτελέσματα του σχεδίου κινητικότητας που υλοποίησε.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...