ΕΝΦΙΑ: Υπάλληλος είχε εντοπίσει τα λάθη αλλά τον αγνόησαν!

ΕΝΦΙΑ: Υπάλληλος είχε εντοπίσει τα λάθη αλλά τον αγνόησαν!
Τρέχουν και δεν φτάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών να διορθώσουν τα λάθη στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ λίγες ώρες μετά την παράταση που έδωσε η κυβέρνηση για την πληρωμή της πρώτης δόσης.

Αυτό όμως που προκαλεί αίσθηση και δείχνει την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί πολλές φορές το Δημόσιο είναι η αποκάλυψη ότι υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών είχε εντοπίσει τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ και το μπάχαλο που θα ακολουθούσε αλλά οι παραινέσεις του αγνοήθηκαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», δέκα ημέρες πριν από την ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών είχε ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τα λάθη στον υπολογισμό των οικοπέδων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι επισημάνσεις που έγιναν αγνοήθηκαν και αναρτήθηκαν τα εξωπραγματικά εκκαθαριστικά σημειώματα που αναστάτωσαν χιλιάδες φορολογούμενους.

Ήδη πάντως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στον υπολογισμό του φόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν καταλήξει ακόμα ή καλύτερα δεν έχουν βρει τη σωστή διαδικασία για την επανακκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...