ΕΠΟ: «Το μπαλάκι η FIFA το πέταξε στον Κοντονή»

ΕΠΟ: «Το μπαλάκι η FIFA το πέταξε στον Κοντονή»

Κατηγορία

christos.papad…
Πέμπτη 31/03/2016 – 21:54

synantisi-koryfis-podosfairo

Την αντίδραση της ΕΠΟ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου ο Σταύρος Κοντονής έριξε το μπαλάκι στην ομοσπονδία τονίζοντας πως «Η λύση του προβλήματος είναι στο χέρι της ΕΠΟ».

Σύμφωνα με κύκλους της ομοσπονδίας: «Το μπαλάκι η FIFA το έριξε στα χέρια του Κοντονή. Σε αυτόν το πέταξαν οι διεθνείς ομοσπονδίες και όχι στην ΕΠΟ. Μάλιστα του πρότειναν και λύσεις για να ξεκινήσει το Κύπελλο, όμως ο Υφυπουργός δεν έκανε πίσω. Αν οι διεθνείς ομοσπονδίες  διαπίστωναν πως την ευθύνη την έχει η ΕΠΟ τότε θα κάναμε τα πάντα για να δώσουμε λύσεις. Η FIFA δεν απευθύνθηκε σε εμάς. 

Τα μέτρα που έχει πάρει ο Κοντονής είναι παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και δεν μιλάμε μόνο για το θέμα του Κυπέλλου, αλλά και για τα όσα πέρασε στο νομοσχέδιο για το ντόπινγκ. Η FIFA δεν ήρθε γιατί η ΕΠΟ έκανε κάποια παράβαση, αλλά γιατί ο Κοντονής παρενέβη στο αυτοδιοίκητο. Δεν είχε δικαίωμα να διακόψει το Κύπελλο και του το είπε και η FIFA. Όταν θα πάρει πίσω την απόφαση του θα καθίσουμε ξανά στο ίδιο τραπέζι  και εκεί θα δούμε ποιες οι ευθύνες μας και  πάντα μέσα στα πλαίσια των κανονισμών της FIFA και της UEFA. Δεν θα γίνει επειδή το θέλει ο Κοντονης».

Από την ομοσπονδία ξεκαθάριζαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να ικανοποιηθεί το αίτημα του Υφυπουργού αθλητισμού και να παραιτηθούν και πως ο Γιώργος Γκιρτζίκης είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να φτάσει μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου και αν είναι να ηττηθεί αυτό να συμβεί με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι γιατί το ζητάει ο Κοντονής.

Επίσης αναφέρθηκαν και στο έγγραφο που αναμένεται να φτάσει την Δευτέρα από την FIFA, το οποίο ουσιαστικά θα δίνει μια μικρή προθεσμία στον Κοντονή για να πάρει πίσω την απόφαση του αλλιώς θα στέλνει το Ελληνικό ποδόσφαιρο να «παίξει μόνο του».

Όπως τονίζουν από την ΕΠΟ η απόφαση του ΣτΕ είναι ξεχωριστό θέμα από αυτό της FIFA και της UEFA και επιμένουν πως ο Κοντονής θα πρέπει να σκεφτεί την επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου και το τι θα έχει πετύχει με τον αποκλεισμό του από τους κόλπους των διεθνών ομοσπονδιών.

Παράλληλα αποσαφήνισαν πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής ομοσπονδίας κ. Κουτσοκούμνης ποτέ δεν είναι να σταματήσει και το πρωτάθλημα, αλλά αυτό που υποστηρίχθηκε από την FIFA ήταν γιατί ο Υφυπουργός αφού έκρινε πως υπάρχει κίνδυνος για την δημοσιά τάξη δεν διέκοψε όλες τις διοργανώσεις.

«Κάπου αλλού το πήγαινε ο Κοντονής και όχι στη βία και αυτό πλέον είναι ξεκάθαρο. Σκοπός του ήταν να απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο όσοι διώκονται ποινικά. Να μας πει ονομαστικά ποιοι είναι αυτοί και να κάνει ένα νόμο να τους αποπέμψει. Όσοι λενε συνδέουν αυτή την περίπτωση με τις παραιτήσεις των Μπλατερ και Πλατινί θα πρέπει να ξέρουν πως αυτοί παραδέχθηκαν ότι πήραν εκατομμύρια. Ας μας πει ποιος από το ΔΣ της ΕΠΟ έχει πάρει έστω ένα ευρώ; Αυτό που γίνεται αντιθέτως είναι ο οικονομικός στραγγαλισμός της ομοσπονδίας».

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...