ΕΣΕΕ: Έκπτωση 20% στους τουρίστες από Ισραήλ, Ρωσία, Τουρκία και ΗΠΑ

ΕΣΕΕ: Έκπτωση 20% στους τουρίστες από Ισραήλ, Ρωσία, Τουρκία και ΗΠΑ

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 13/04/2016 – 17:31

ΕΣΕΕ: Έκπτωση 20% στους τουρίστες από Ισραήλ,  Ρωσία,  Τουρκία και ΗΠΑ

Δ. ΜΑΡΔΑΣ: ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ CAPITAL CONTROLS                                                

Τέλος στα περσινά προβλήματα των Capital Controls, καθώς πλέον δεν υφίστανται δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΕΣΕΕ.

Όπως εξήγησε στην συνέχεια, οι χρόνοι εξυπηρέτησης των εισαγωγών έχουν περιοριστεί σημαντικά στις έξι ημέρες, καθώς τα προβλήματα από τα capital controls έχουν αμβλυνθεί σε μεγάλο αριθμό.

Στην συνέντευξη Τύπου, του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη, του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα, της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου AEGEAN AIRLINES κας Σταυρούλας Σαλούτση, με τη συμμετοχή της Συμβούλου της Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, κας Μαρίας Καλλίτση, παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία «Τιμώμενη Χώρα», η οποία προβλέπει έκπτωση 20% στα εμπορικά καταστήματα της χώρας για τους τουρίστες από το Ισραήλ, τη Ρωσία, τη Τουρκία και τις ΗΠΑ. Για το 2017, οι τιμώμενες χώρες θα είναι η Κίνα, το Ιράν, τα Δυτικά Βαλκάνια και η Ε.Ε.

Ο Δημήτρης Μάρδας επισήμανε πως με την  συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην αγορά, ενώ από την πλευρά της ΕΣΕΕ, o Βασίλης  Κορκίδης διευκρίνισε ότι η έκπτωση του 20% δεν σχετίζεται με το tax-free, καθώς η έκπτωση γίνεται άμεσα στο μαγαζί. 

Στην συνέχεια, ο ίδιος προχώρησε στο παράδειγμα του συστήματοςD.C.C. (Dynamic Currency Conversion) με το οποίο θα η δυνατότητα στους ξένους καταναλωτές κατά τις συναλλαγές τους με κάρτα, να πληρώνουν στο νόμισμά τους στα εμπορικά καταστήματα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Τιμωμένη Χώρα», κάτι που θα έχει άμεση θετική επίπτωση στους εμπόρους καθώς η προμήθεια των τραπεζών δεν θα χρεώνεται στην επιχείρηση αλλά στον εκδότη της κάρτας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...