ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»

ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τετάρτη 16/03/2016 – 23:16

ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»

 Ξεκινάει από σήμερα η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας,

«η περίοδος υποβολής διαρκεί από 17/3/2016 έως 27/4/2016», ενώ οι  αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα) www.ependyseis.gr χωρίς σειρά προτεραιότητας. 

Από το υπουργείο εκτιμούν ότι «ο τρόπος αξιολόγησης που έχει οριστεί καθιστά την υποβολή προτάσεων αδιάβλητη, απλή και ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους».

 Με την αίτηση, δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου ή δικαιολογητικών. Για τις προτάσεις που θα πάρουν το πρώτο «οκ» θα ακολουθήσει ενημέρωση για το πότε και που θα πρέπει να αποσταλεί φυσικός  φάκελος  με τα δικαιολογητικά.  Οι δαπάνες θα είναι επιλέξιμες μόνο εφόσον πραγματοποιηθούν μετά τις 17/3/2016, δηλαδή σήμερα που ξεκινούν και οι αιτήσεις του προγράμματος.

 
Επικοινωνία – Πληροφορίες – Ερωτήσεις

 

 

 

Στο πρόγραμμα, μπορούν να συμμετέχουν:

  • Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης.

  • Ατομικοί επιχειρηματίες παροχής υπηρεσιών οι οποίοι είναι ενεργοί επιτηδευματίες χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας και δεν λαμβάνουν σύνταξη γήρατος κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης.

     
    Συνολικά επιδοτούνται  τα σχέδια, με ποσό από 15.000 ευρώ έως και 60.000 ευρώ για την σύσταση επιχείρησης στους 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας. Δηλαδή, Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων, Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ), Υλικά / Κατασκευές, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ενέργεια, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ  και Υγεία-Φάρμακα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...