ΕΣΠΑ και δόση ρίχνουν 10 δις στην αγορά!

ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ!                                                                             

Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, ξεκινά να πέφτει το χρήμα του ΕΣΠΑ στα τέσσερα προγράμματα με παραλήπτες, τις μικρές, πολύ μικρές και νεοφυείς επιχειρήσεις! Η συμφωνία με την Ευρώπη προβλέπει την άμεση ενεργοποίηση του 50% των επενδυτικών σχεδίων του ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ παράλληλα τα τέσσερα από τα οκτώ προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου θα προκηρυχθούν στις αρχές του μήνα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος  Σταθάκης απευθυνόμενος σε επαγγελματίες και εμπόρους στην Θεσσαλονίκη, «Εμείς ξεκινήσαμε, το ένα τρίτο των πόρων, τα 20 δισ. θα πάνε σε στήριξη επιχειρηματικότητας».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει το υπουργείο, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, προκηρύσσονται τέσσερα προγράμματα του νέου αναπτυξιακού νόμου, συνολικού ύψους 600 εκ. ευρώ. Με τους δανειστές, να κρατούν άγρυπνο μάτι και την ελληνική αγορά να διψά για ρευστότητα και επενδύσεις, οι διαδικασίες τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς και αναμένεται όσοι έχουν κάνει αίτηση  και έχουν προχωρήσει το 50%, του επενδυτικού τους έργου, ή το 100%, να κριθούν όλοι εντός εξαμήνου.

Παράλληλα τρέχουν οι αξιολογήσεις των σχεδίων που έχουν υποβληθεί για το πρόγραμμα Γιούνκερ, κάτι που αφορά κατά κύριο λόγο, μεγάλες  επενδύσεις, αλλά και η συνεργασία με την  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να γίνει ένα ταμείο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο υπουργός τόνισε ότι το ταμείο αυτό είναι έτοιμο και στόχος του υπουργείου είναι να ξεκινήσει με 250 εκατ. ευρώ.  Άλλα 250 εκατ. ευρώ έχει πάρει η Εθνική Τράπεζα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η κατεύθυνση στην οποία εργάζονται τα στελέχη του υπουργείου είναι η εξοικονόμηση πόρων ώστε να διοχετευτούν προς τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...