ΕΤΕπ: 50 εκατ. στη Κύπρο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΕΤΕπ: 50 εκατ. στη Κύπρο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Συμφωνία για δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων για στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κύπρο υπέγραψε η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Το δάνειο θα καταβληθεί σε δύο δόσεις.
Το νέο Σχέδιο Χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων παρουσίασε το πρωί, σε διάσκεψη Τύπου, στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας στη Λευκωσία η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.
Το Σχέδιο προσφέρεται από τον Συνεργατισμό σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία της ΕΤΕπ με οργανισμό στην Κύπρο, μετά τα γεγονότα του Eurogroup τον Μάρτιο του 2013.

Το Σχέδιο προσφέρει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κύπρο μέσω συμφωνίας δανείου ύψους €50εκ. που έχει συνάψει η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), εκ μέρους και για λογαριασμό των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (ΣΠΙ).
Το δάνειο θα δοθεί σε δύο δόσεις των €25εκ. ευρώ ενώ θα δοθεί επιπρόσθετη δανειοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους €17εκ. από ίδιους πόρους των ΣΠΙ.
Η έναρξη του προγράμματος αναμένεται τον Ιούνιο του 2014.

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...