Είναι στόχος

Είναι στόχος

Οποια γνώµη κι αν έχει κανείς για τον Ντόναλντ Τραµπ, δε µπορεί να µην αντιλαµβάνεται ότι έχει καταστεί στόχος, ενός σηµαντικού τµήµατος -αν µη τι άλλο- του πολυπλόκαµου κατεστηµένου, της Ουάσινγκτον. Διαπιστώνει, µάλιστα, κανείς, από την, εν πολλοίς µακάβρια, σπέκουλα, που ακολούθησε το θάνατο του γερουσιαστή Τζον Μακέιν, ότι σε αυτό το στόχο έχουν συνασπιστεί οι ηγετικές ελίτ και των δύο µεγάλων κοµµάτων. Το δηµοσίευµα των «Τάιµς της Νέας Υόρκης» δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερµηνείες ή αυταπάτες, καθώς έρχεται σε µια διόλου ανύποπτη στιγµή, δύο µήνες πριν τις «ενδιάµεσες εκλογές», για την ανανέωση των δύο νοµοθετικών σωµάτων, µε τους Δηµοκρατικούς να έχουν διακηρύξει πως, αν κατακτήσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, που διεκδικούν βάσιµο, θα κινήσουν διαδικασία αποποµπής του Αµερικανού προέδρου.

Σε αυτή τη συγκυρία, η συγκεκριµένη εφηµερίδα επιλέγει, παραβιάζοντας διακηρυγµένη αρχή της, να δηµοσιεύσει ανώνυµο κείµενο, το οποίο αποδίδει σε πρόσωπο (ή πρόσωπα;) από το επιτελείο του κ. Τραµπ. Θα πρέπει κανείς να είναι διανοητικά καθυστερηµένος, για να µην αντιλαµβάνεται την προβοκάτσια. Διότι, εάν δεχθούµε ως αληθή τον ισχυρισµό, για την ύπαρξη µιας οµάδας προεδρικών συµβούλων, που λειτουργούν ως «θύλακας αντίστασης», στις τυχόν υπερβολές του προέδρου, τότε η αυτοπακάλυψη της, απλούστατα, ακυρώνει τους σχεδιασµούς της! Στοιχειώδες κ. Γουότσον, που θα έλεγε και ο Ραίηµοντ Τσάντλερ. Αλλωστε, είναι τόσο παιδαριώδες το αφήγηµα, ώστε να µην αντέχει σε µια στοιχειώδη βάσανο της λογικής. Πολύ δε περισσότερο, όταν έντεχνες διαρροές επιχειρούν να εµπλέξουν, στη σύνταξη του επίµαχου κειµένου, προσωπικότητες όπως ο αντιπρόεδρος ή ο υπουργός Εξωτερικών που, αν µη τι άλλο, διαθέτουν νοηµοσύνη, άνω του µέσου όρου, ώστε και αν υποτεθεί ότι είχαν τέτοιου είδους σχεδιασµούς, δε θα ενεργούσαν µε τέτοιο βλακώδη τρόπο.

Όλα αυτά δε, που επινοούνται προκειµένου να στηριχθούν ψυχολογίζοντα επιχειρήµατα περί… καθήλωσης του Αµερικανού προέδρου στην παιδική ηλικία (αλήθεια, αυτό δε συνιστά «δολοφονία χαρακτήρα»;) σηµειώνονται σε µια περίοδο αξιοσηµείωτα θετικών εξελίξεων, στο πεδίο της οικονοµίας, όπως η εντυπωσιακή µείωση της ανεργίας, που έχουν αυξήσει θεαµατικά τη δηµοτικότητα του Αµερικανού προέδρου. Τι άλλη χρεία µαρτύρων έχουµε, για να καταλάβουµε ότι, δεν πρόκειται για κάποια υγιή αντίδραση και καλόπιστη κριτική, αλλά για οργανωµένη προσπάθεια αποδόµησης;

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/342036-Einai-stochos ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...