Είστε ευχαριστημένοι απ΄την δουλειά σας;

Είστε ευχαριστημένοι απ΄την δουλειά σας;
Ζούμε σε μία περίοδο που η δουλειά θεωρείται πολυτέλεια. Και δη η δουλειά που αμείβεται.
Το αν είναι ευχαριστημένος κάποιος απ΄την δουλειά του είναι κάτι που πλέον έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ή μήπως δεν θα έπρεπε; Οι υποχρεώσεις είναι τόσες πολλές που δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγματεύσεων. Το θέμα όμως είναι πως η δουλειά σου σε χαρακτηρίζει καθώς «αφιερώνεις» ένα μεγάλο κομμάτι του «είναι» σου καθημερινά σ΄αυτή. Συνεπώς, είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις αν αυτό που κάνεις σε ευχαριστεί. Μπορεί να μην είναι η δουλειά των ονείρων σου ή να μην είναι πάνω στο αντικείμενο που έχεις σπουδάσει αλλά να κερδίζεις πράγματα τα οποία μπορείς αργότερα να αξιοποιήσεις στη ζωή σου. Για το λόγο αυτό παραθέτουμε παρακάτω μερικά γενικά σημάδια που θα σε βοηθήσουν να αναγνωρίσεις αν η δουλειά που κανείς σε ευχαριστεί τελικά ή όχι. Γιατί πολλές φορές μπορείς να εγκλωβιστείς στα πρέπει χωρίς να αναγνωρίζεις τα θετικά που κερδίζεις.

Αν πιο συχνά δυσανασχετείς με το πόσο καλύτερο θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα, παρά με τις συνθήκες εργασίας, τους συναδέλφους, το ωράριο κλπ τότε είναι πιθανό ότι κάνεις μια δουλειά που σ’ ευχαριστεί.

Όχι η δουλειά δεν τελειώνει μαζί με το ωράριο σου. Δεν λέμε ότι είναι λογικό να δουλεύεις όλη την ώρα. Λέμε, όμως, ότι μια δουλειά που αγαπάς σε απασχολεί στο πίσω μέρος τους μυαλού σου κάθε στιγμή και «εμφανίζεται» σε συζητήσεις με φίλους ή την οικογένειά σου.

Ακόμα κι αν εσύ δεν είσαι στην ιδανική θέση, αντλείς ικανοποίηση από τους συναδέλφους ή τους ανωτέρους σου. Όταν θαυμάζεις τους ανθρώπους που βρίσκονται στο εργασιακό σου περιβάλλον, έχεις λόγους να προσπαθήσεις και ο ίδιος πιο σκληρά ή να ξεπεράσεις μικροπροβλήματα.
Μπορεί να μην βρίσκεσαι στη θέση που θες αλλά αναγνωρίζεις πως προετοιμάζεις τις βάσεις για κάτι καλύτερο. Κάποιες φορές είναι σημαντικό να δίνεις χώρο και χρόνο στα πράγματα να ωριμάσουν τη στιγμή που πρέπει.

Το βασικότερο κριτήριο είναι ότι δεν πέφτεις σε βαθιά θλίψη τα απογεύματα της Κυριακής. Είναι μία μέρα που αφιερώνεις στον εαυτό σου και σε φίλους χωρίς να φυσάς και να ξεφυσάς επειδή την επόμενη μέρα ξεκινά η εβδομάδα πάλι.

Το ζητούμενο είναι να αναγνωρίσεις την προσωπική ικανοποίηση που αντλείς απ΄τη δουλειά σου. Μπορεί να μην είναι η ιδανική αλλά έχεις άλλα πράγματα να κερδίσεις και το ξέρεις. Να μάθεις να συνεργάζεσαι, να εξελίσσεσαι, να βελτιώνεσαι, να δημιουργείς και πολλά ακόμα που σου επιφέρουν προσωπικό κέρδος.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...