Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η πώληση των θυγατρικών στη Σερβία

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η πώληση των θυγατρικών στη Σερβία

Την ολοκλήρωση της πώλησης των θυγατρικών της στη Σερβία ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ), με τίμημα 125 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την Τράπεζα, με την συναλλαγή ενισχύει τη ρευστότητα της κατά περίπου 270 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη και την αποπληρωμή των ενδο-ομιλικών δανείων.

Η Εθνική προχώρησε στην πώληση του 100% των θυγατρικών της στη Σερβία, Vojvodjanska Banka AD («VOBAN») και NBG Leasing doo («NBG Leasing») έναντι του τιμήματος των 125 εκατ. ευρώ και ενός χαρτοφυλακίου δανείων εταιρικών πελατών που δραστηριοποιούνται στη Σερβία (συνολικά, η «Συναλλαγή»), μετά την λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές και τις αρχές ανταγωνισμού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το τίμημα εξαγοράς αντιστοιχεί σε πολλαπλασιαστή 0.75x P/TBV. Η επιτυχής ολοκλήρωση της Συναλλαγής αυξάνει το δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) της ΕΤΕ για το Q3.17 κατά 44 μονάδες βάσης, μετά την κεφαλαιακή επίπτωση που αναγνωρίστηκε στο Q2.17 κατά την υπογραφή της Συναλλαγής. Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής ενισχύει τη ρευστότητα της ΕΤΕ κατά περίπου €270 εκ., λαμβάνοντας υπόψη και την αποπληρωμή του ενδο-ομιλικού δανεισμού.

Η Credit Suisse International ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενήργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Bojovic & Partners ως τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/312016-Ethnike-Trapeza-Oloklerotheke-e-polese-ton-thygatrikon-ste-Serbia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...