Εθνική αρμοδιότητα οι τηλεοπτικές άδειες, λέει η Κομισιόν

Μαργαρίτης Σχοινάς

Εθνική αρμοδιότητα η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών απάντησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, για το θέμα που έχει κυριαρχήσει στην ελληνική ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών.

Από τις Βρυξέλλες, κ. Σχοινάς απάντησε σε ερώτημα δημοσιογράφου, σχετικά με τις δηλώσεις του επιτρόπου για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ, στον γερμανικό Τύπο, τονίζοντας ότι υπάρχουν δύο διαδικασίες. Η πρώτη αφορά την παροχή αδειών περιεχομένου σε τηλεοπτικά κανάλια και η δεύτερη τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών.

Στο πρώτο είπε ότι  «δεν υπάρχει πλαίσιο που να έχει εναρμονιστεί σε επίπεδο ΕΕ και ως εκ τούτου τα κράτη-μέλη είναι ελεύθερα να επιλέξουν τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών σύμφωνα με τις εθνικές προδιαγραφές (…) Ακόμα και όταν πρόκειται για τομείς εθνικής αρμοδιότητας, οι αρχές που περιλαμβάνονται στις Συνθήκες συνεχίζουν να ισχύουν, συμπεριλαμβανομένης της αρχής ελευθερίας εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών».

Η δεύτερη διαδικασία, ου σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αφορά την αυτονομία της ρυθμιστικής αρχής και τα σχετικά με αυτήν ζητήματα, για τα οποία ο επίτροπος Έτιγνκερ βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές Αρχές.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...