Εικόνες που κόβουν την ανάσα: Γιγαντιαίο ανακόντα βγαίνει για… κυνήγι!

Εικόνες που κόβουν την ανάσα: Γιγαντιαίο ανακόντα βγαίνει για… κυνήγι!

Δείτε την αντίδραση των κροκοδείλων

Το ανακόντα φτάνει σε μήκος σχεδόν τα 7 μέτρα! Ένα από τα πιο διάσημα ερπετά, καθώς έχει αποτελέσει αντικείμενο σειράς ταινιών του Χόλιγουντ, εμφανίζεται στο βίντεο του National Geographic να βουτάει στον ποταμό Παντανάλ της Βραζιλίας, σκορπώντας τον τρόμο σε κάθε έμβιο ον που βρίσκεται σε… απόσταση βολής.

Τα ανακόντα απαντώνται αποκλειστικά στις τροπικές ζούγκλες ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής (από το Μεξικό ως την Αργεντινή) κι αποτελούν τα μεγαλύτερα ερπετά του πλανήτη, καθώς σε μέγεθος ξεπερνούν τόσο τους βόες όσο και τους πύθωνες.

Ακόμα κι οι φονικοί κροκόδειλοι των γλυκών νερών, που θεωρούνται από τους κορυφαίους θηρευτές των τροπικών δασών που περιβάλουν τον Αμαζόνιο και τους παραποτάμους του, τρέπονται σε φυγή στη θέα του τεράστιου φιδιού, που μπορεί να σκοτώσει ζώα με μεγαλύτερο μέγεθος από αυτό.

Τρέφονται με θηλαστικά, τα οποία τα οδηγούν στο θάνατο μέσω της σύσφιξης των τεράστιων μυών γύρω τους τους, ενώ σε μερικές περιπτώσεις έχουν αναφερθεί κι επιθέσεις σε ανθρώπους. Διακρίνονται σε 3 ξεχωριστές κατηγορίες, ενώ σχετικά με το μέγεθός τους έχουν υπάρξει αναφορές για φίδια 12 μέτρων, χωρίς όμως ποτέ να έχει αιχμαλωτιστεί κάποιο ερπετό με μέγεθος πάνω από 8 μέτρα.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/330145-Eikones-poy-koboyn-ten-anasa-Gigantiaio-anakonta-bgainei-gia-kynegi ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...