Εικόνες σοκ από το οπλοστάσιο του Μακελάρη του Λας Βέγκας

Εικόνες σοκ από το οπλοστάσιο του Μακελάρη του Λας Βέγκας

Σοκ και ανατριχίλα προκαλούν οι φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το εσωτερικό του δωματίου του ξενοδοχείου, στο οποίο διέμενε ο μακελάρης του Λας Βέγκας, Στίβεν Πάντοκ.

Οι φωτογραφίες που είδαν σήμερα το «φως» της δημοσιότητας, δείχνουν δύο από τα συνολικά 23 όπλα που χρησιμοποίησε ο μακελάρης για να σκορπίσει το θάνατο.

1

Μάλιστα στο πάτωμα του δωματίου του ξενοδοχείου όπου διέμενε φαίνονται οι δεκάδες κάλυκες, από τις σφαίρες που έριξε κατά του πλήθούς που παρακολουθούσε συναυλία κάντρι μουσικής.

Ο μακελάρης έμενε σε δωμάτιο στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay, το οποίο, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, είχε μετατρέψει σε οπλοστάσιο.

Οι φωτογραφίες, που περιήλθαν σήμερα στην κατοχή του δικτύου Boston 25 News, δείχνουν ακόμη στρατιωτικά όπλα, ένα τρίποδο (στο οποίο πιθανότατα στήριζε τα όπλα που χρησιμοποίησε) και φυσίγγια διάσπαρτα στο πάτωμα.

1

Τα 72 λεπτά του τρόμου

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, η Αμερική βρίσκεται ξανά σε κατάσταση σοκ, καθώς στο Λας Βέγκας σημειώθηκε η πιο αιματηρή ένοπλη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ, ο εκατομμυριούχος πρώην λογιστής, μέσα σε 72 λεπτά, σκότωσε 59 ανθρώπους και τραυμάτισε 527, καθώς πυροβολούσε αδιάκριτα από δύο σπασμένα τζάμια του δωματίου του, στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay.

Αυτά τα 72 λεπτά ήταν ο χρόνος που χρειάστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις από την πρώτη κλήση που έγινε για πυροβολισμούς στην περιοχή, μέχρι τον εντοπισμό του δωματίου του Πάντοκ.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στάθηκαν τυχερές στον εντοπισμό του δωματίου του 64χρονου μέσα στα περισσότερα από 3.000 δωμάτια του Mandalay Bay, καθώς ενεργοποιήθηκαν οι ανιχνευτές καπνού από τις καπνισμένες κάννες των όπλων του Πάντοκ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 64χρονος χρησιμοποίησε κάποιο αντικείμενο σαν σφυρί για να σπάσει τα χοντρά τζάμια στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Οι ειδικοί εικάζουν ότι ορισμένα από τα 23 όπλα που είχε στο δωμάτιό του ο Πάντοκ είχαν έναν μηχανισμό που ονομάζεται bumb-stock με τον οποίο τα ημιαυτόματα όπλα μπορούν να γίνουν αυτόματα και έτσι να ρίξουν έως 800 σφαίρες το λεπτό.

Ο εν λόγω μηχανισμός είναι νόμιμο να αγοραστεί από όποιον το θέλει στις ΗΠΑ, προκειμένου έτσι να παρακάμψει την αυστηρή νομοθεσία για τα πλήρως αυτόματα όπλα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αποτελεί άλυτο γρίφο για τις αρχές είναι το κίνητρο του 64χρονου μακελάρη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303795-Eikones-sok-apo-to-oplostasio-toy-Makelare-toy-Las-Begkas ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...