Ειρωνεία Πούτιν για την G7: Σταματήστε τις επινοητικές φλυαρίες

Ειρωνεία Πούτιν για την G7: Σταματήστε τις επινοητικές φλυαρίες

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ειρωνεύτηκε την G7, καλώντας τους ηγέτες των χωρών της ομάδας να αφήσουν τις επινοητικές φλυαρίες και να συνεργαστούν αληθινά.

«Πιστεύω πως πρέπει να σταματήσουν αυτές τις επινοητικές φλυαρίες και να στραφούν στα συγκεκριμένα ζητήματα που προκύπτουν από μια αληθινή συνεργασία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στην Κίνα.

Οταν ρωτήθηκε για την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ να γίνει ξανά δεκτή η Ρωσία στην G7, ο Πούτιν υπογράμμισε πως δεν ήταν η χώρα του εκείνη που επέλεξε να αποχωρήσει από την ομάδα. Συμπλήρωσε ότι θα ήταν ευτυχής αν έβλεπε τα μέλη της G7 στη Μόσχα.

Πάντως, φρόντισε να τονίσει ότι η συνδυασμένη αγοραστική δύναμη της Ρωσίας και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) με επικεφαλής την Κίνα υπερβαίνει αυτή της G7.

Δήλωσε έτοιμος να συναντήσει τον Τραμπ, όταν είναι έτοιμη η Ουάσινγκτον.

«Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα δηλώσει πως θεωρεί ότι πρέπει να γίνει μια τέτοια συνάντηση και το επιβεβαιώνω. Μπορώ να επαναλάβω πως στην τελευταία τηλεφωνική συνομιλία μας εξέφρασε την ανησυχία του για την απειλή ενός νέου γύρου ανταγωνισμού των εξοπλισμών. Συμφωνώ μαζί του. Για να συζητηθεί αυτό λεπτομερώς, είναι απαραίτητο οι υπουργοί μας των Εξωτερικών και οι εμπειρογνώμονες να δουλέψουν σε στενή συνεργασία και φυσικά οι προσωπικές συναντήσεις είναι απαραίτητες», δήλωσε ο Πούτιν.

Η συνάντηση αυτή μπορεί να γίνει το συντομότερο μόλις είναι έτοιμη γι’ αυτήν η αμερικανική πλευρά, πρόσθεσε. «Όσο για τον τόπο, δεν συζητήσαμε συγκεκριμένα το θέμα. Όμως υπάρχουν πολλές χώρες που είναι πρόθυμες να μας βοηθήσουν σ’ αυτό. Υπάρχουν ανάμεσά τους μερικές ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Αυστρίας… Γενικά πιστεύω πως αυτό είναι ένα τεχνικό ζήτημα. Το σημαντικό είναι αυτές οι συναντήσεις, αν γίνουν, να έχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο»

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/334275-Eironeia-Poytin-gia-ten-G7-Stamateste-tis-epinoetikes-phlyaries ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...