Εκατοντάδες άνθρωποι στην κηδεία του δολοφονηθέντος Σλοβάκου δημοσιογράφου

Εκατοντάδες άνθρωποι στην κηδεία του δολοφονηθέντος Σλοβάκου δημοσιογράφου

δημοσιογράφος

Ο 27χρονος δημοσιογράφος κηδεύτηκε με το κοστούμι του γάμου του

Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν στο Στιάβνικ, στη βόρεια Σλοβακία, στην κηδεία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ, που δολοφονήθηκε ενώ ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς, η οποία φέρεται να σχετίζεται με την ιταλική μαφία.

Ο 27χρονος δημοσιογράφος κηδεύτηκε με το κοστούμι του γάμου του. Μία ημέρα πριν, τελέστηκε στο Γκρεγκορόβτσε, στα ανατολικά, η κηδεία της αρραβωνιαστικιάς του, Μαρτίνας Κουσνίροβα, που δολοφονήθηκε μαζί του και την οποία κήδεψαν με το νυφικό της.

Η τελετή στην μικρή εκκλησία του Στιάβνικ άρχισε με την ανάγνωση ενός ποιήματος το οποίο ο Γιαν Κούτσιακ είχε γράψει στην αγαπημένη του ενόψει του γάμου τους, που επρόκειτο να γίνει τον Μάιο.

Απευθυνόμενος στους οικείους του εκλιπόντος, μεταξύ αυτών οι συνάδελφοί του στον ιστότοπο aktuality.sk, ο αρχιεπίσκοπος της Μπρατισλάβας Στάνισλαβ Ζβολένσκι μίλησε για επίθεση εναντίον της ελευθερίας της χώρας.

«Εάν ο δολοφόνος πίστεψε ότι κατάφερε να κάνει τον Γιαν να σωπάσει, έκανε λάθος. Έκανε το αντίθετο. Μια επίθεση εναντίον ενός δημοσιογράφου είναι μια επίθεση εναντίον της ελευθερίας της χώρας μας, δεν θα το επιτρέψουμε», επισήμανε ο αρχιεπίσκοπος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/323843-Ekatontades-anthropoi-sten-kedeia-toy-dolophonethentos-Slobakoy-demosiographoy ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...