Εκατοντάδες συλλήψεις στις διαδηλώσεις κατά του Πούτιν

Εκατοντάδες συλλήψεις στις διαδηλώσεις κατά του Πούτιν

Περισσότεροι από 300 διαδηλωτές κατά του Πούτιν συνελήφθησαν σήμερα σε όλη τη χώρα στις διαδηλώσεις που οργάνωσε ο Αλεξέι Ναβάλνι, δύο ημέρες πριν από την ορκωμοσία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα μάλιστα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD- Info στη Μόχα μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο ίδιος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) η αστυνομία έκανε εκτεταταμένη χρήση δακρυγόνων και διέλυσε με τη βία τη διαδήλωση στη Μόσχα, ενώ σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της αντιπολίτευσης και προσκείμενους στο Ρώσο πρόεδρο.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος έχει συλληφθεί επανειλημμένως σε ανάλογες αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις, κάλεσε τους πολίτες να βγουν σήμερα στους δρόμους περισσότερων από 90 πόλεων. Ακτιβιστές, που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, ανήρτησαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εκατοντάδες διαδηλωτές να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις στη ρωσική Άπω Ανατολή και στη Σιβηρία.

Οι ρωσικές αρχές χαρακτηρίζουν τις περισσότερες από τις διαδηλώσεις παράνομες με το αιτιολογικό ότι ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής τους δεν είχε συμφωνηθεί από πριν.

Υπενθυίζεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα ορκιστεί τη Δευτέρα στο Κρεμλίνο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/330786-Ekatontades-syllepseis-stis-diadeloseis-kata-toy-Poytin ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...