Εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου στη Ζάκυνθο. Βίντεο.

Για 12 συνεχή χρονιά εορτάζεται στη Ζάκυνθο η επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες Επτανήσιοι και ζακυνθινοί. Οι εκδηλώσεις στο νησί διήρκεσαν ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.
Με μια βραδιά γεμάτη επτανησιακά ακούσματα κορυφώθηκε στη Ζάκυνθο το διήμερο εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο από τα 444 χρόνια από την ιστορική ναυμαχία της Ναυπάκτου και τη συμμετοχή των Ζακυνθίων σε αυτή. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε το Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο Ζακύνθου και ο πολιτιστικός Σύλλογος Μπόχαλης, «Το Κάστρο». Η υπεύθυνη του Μουσείου, Σταματία Μιλάνου, παρουσίασε στο κοινό τους λόγους για τους οποίους η ναυμαχία θεωρείται ένα γεγονός καθοριστικής σημασίας για την ιστορία της Ευρώπης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Φιλαρμονική Λευκίμμης Κέρκυρας που ερμήνευσαν μουσικά κομμάτια σύγχρονων συνθετών, από σάουντρακς ταινιών και θεατρικών έργων, μέχρι ναπολιτάνικες καντσονέτες, ενθουσιάζοντας το κοινό.
Το ένθερμο χειροκρότημα του κοινού απέσπασε και το μουσικό σύνολο «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος», που συμμετείχαν στην εκδήλωση με ζακυνθινά τραγούδια.
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Σαββάτου πλαισίωσαν τις υπόλοιπες εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας, που περιλάμβαναν κατάθεση στεφάνων στο Λόφο του Στράνη, αλλά και προκύνημα στο εικόνισμα της Παναγίας Λαουρένταινας, στο Ακρωτήρι της Ζακύνθου, από όπου κανείς αντικρίζει τη θαλάσσια περιοχή που έλαβε χώρα η ιστορική Ναυμαχία. Διοργανωτές και καλεσμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, σε άλλη μία επέτειο ιστορικής μνήμεης και τιμής.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...