Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή ανά τον κόσμο

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή ανά τον κόσμο
Δύο ημέρες πριν από την έκτακτη συνάντηση κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα που θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, πολίτες σε όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές τους ετοιμάζοντας την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου τη μεγαλύτερη κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή που έχει γίνει ποτέ.

Τοπικοί, εθνικοί και παγκόσμιοι φορείς, καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα υποδεχτούν τους ηγέτες καθώς θα φτάνουν στη Νέα Υόρκη στην «Πορεία των Λαών για το Κλίμα». Η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια έκκληση για 100% καθαρή ενέργεια.

Εκδηλώσεις και στην Αθήνα

Στην Αθήνα το κινηματικό «πάρτυ» θα γίνει στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 16.00 την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις και τη συλλογή υπογραφών στην πιο σημαντική ψηφοφορία που έκανε ποτέ ο παγκόσμιος αστικός οργανισμός Avaaz.Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι ΜΚΟ WWF, Greenpeace, Γιατροί του Κόσμου, ΕΚΠΑΖ Αρχέλων.

«Αυτή η ημέρα δράσης για το κλίμα παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας με εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο να ζητούν απ’ τους ηγέτες να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή» λέει ο κ. Παναγιώτης Λουρίδας, μέλος του Avaaz από Αθήνα.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το 90% των πολιτών του κόσμου θεωρούν την κλιματική αλλαγή ως σοβαρό πρόβλημα. Γι αυτό και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες θα βγουν την Κυριακή στους δρόμους για να κάνουν ξεκάθαρο στους ηγέτες ότι οφείλουν να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν την καταστροφική κλιματική αλλαγή.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...