Εκδηλώσεις της Λυρικής Σκηνής σε Ακρόπολη και δύο μουσεία την Τρίτη

Εκδηλώσεις της Λυρικής Σκηνής σε Ακρόπολη και δύο μουσεία την Τρίτη
H Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει στην πρεμιέρα του νέου διευρυμένου ωραρίου των μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων (καθημερινά 08.00 – 20.00), την Τρίτη με τρεις εκδηλώσεις στην Ακρόπολη, το Βυζαντινό Μουσείο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Συγκεκριμένα, στις 5 το απόγευμα, η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, θα δώσει μια μοναδική συναυλία με έργα των Μπρίττεν, Μότσαρτ, Χατζιδάκι κ.ά. στα Προπύλαια της Ακρόπολης (εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης).

Στις 6 μ.μ., οι μαθητές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιάσουν αυτοσχεδιασμούς στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού – Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών (Βασ. Σοφίας 22, 213 213.95.72, 213 213.95.00). Στο πιάνο, ο Θοδωρής Ρεγκλής (Υπεύθυνη μαθήματος αυτοσχεδιασμών Κέλλη Ζαμπέλα).

Τέλος, στις 7 το απόγευμα, στην «Αίθουσα του βωμού» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44, 213 214.48.90), οι Μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γεωργία Ηλιοπούλου (υψίφωνος) και Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος) θα ερμηνεύσουν δημοφιλείς άριες και αγαπημένα ντουέτα των συνθετών Ροσσίνι, Βέρντι, Πουτσίνι, Λέχαρ κ.ά. Στο πιάνο η Σοφία Ταμβακοπούλου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...